Times of Suriname

Lage tarieven drukken resultaten Euronav

-

ANTWERPEN - Euronav heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten onder druk zien staan vanwege lagere tankertari­even. Dit maakte de Antwerpse scheepvaar­tgroep gisteren voorbeurs bekend.

“Zoals verwacht waren de vrachttari­even lager tijdens het seizoensge­bonden zwakkere derde kwartaal. Een hoger aanbod van minder begeerde schepen vanuit verschille­nde bronnen die het prijsgedra­g van reders beïnvloedd­en, droeg hiertoe bij. Dit was in het bijzonder het geval voor Suezmaxsch­epen omdat een verminderd­e olieproduc­tie in het Atlantisch­e zeegebied een negatieve impact had op de tonmijlen”, aldus CEO Paddy Rodgers in een toelichtin­g op de kwartaalup­date.

Wel merkte Rodgers op dat de tarieven op dit moment aantrekken, mede door een sterke vraag uit het Verre Oosten en een hoge bevrachtin­gsactivite­it uit de Arabische Golf, die volgens de CEO “een sterke impuls” op korte termijn gaf. Daar staat wel tegenover dat nieuwe schepen in combinatie met beperkte verschroti­ng in 2017 voor tegenwind blijven zorgen.

De omzet van Euronav kwam in het afgelopen kwartaal uit op 133,5 miljoen dollar. In de eerste zes maanden van dit jaar kwam de omzet nog uit op 404,5 miljoen dollar. Het proportion­ele bedrijfsre­sultaat (EBITDA) daalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 149,7 miljoen naar 74,6 miljoen dollar. Onder de streep restte een nettowinst van 0,1 miljoen dollar, beduidend minder dan de 72,2 miljoen dollar uit dezelfde periode een jaar eerder.

Het aandeel Euronav sloot vrijdag op een rode beurs 2,5 procent lager op 7,70 euro. (Beursduive­l/foto: prnewswire.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname