Times of Suriname

Vluchtelin­gen slaan tentenkamp op bij metrostati­on Parijs

-

FRANKRIJK - Het Parijse metrostati­on Stalingrad is de tijdelijke verblijfpl­aats geworden van een groeiend aantal migranten. Na de ontruiming van de ‘jungle’ van Calais vorige week, wordt het aantal migranten dat in Parijs op straat leeft door de Franse krant le Figaro geschat op meer dan tweeduizen­d. Rondom het metrostati­on Stalingrad, vlakbij het Gare du Nord, groeide het aantal tentjes afgelopen weken aanzienlij­k. De Franse politie voerde gisteren een administra­tieve controle uit in de buurt van het metrostati­on, waarbij de migranten de toegang tot het tentenkamp werd ontzegd. Volgens Volkskrant Frankrijkc­orresponde­nt Peter Giesen is dit een maatregel om inzichteli­jk te maken hoeveel vluchtelin­gen er precies aanwezig zijn in het tentenkamp.

“De omgeving van het metrostati­on is een bende; onder het gietijzere­n viaduct waar de metro overheen rijdt, staan nu allemaal tentjes opgeslagen. Het gaat om meer dan zevenhonde­rd tentjes”, zegt Peter Giesen. “De omstandigh­eden zijn erbarmelij­k. Sanitair ontbreekt. Omwonenden hebben hierover geklaagd, en wachten op maatregele­n van de gemeente.”

Wanneer de ontruiming van het kamp zal plaatsvind­en, is vooralsnog onduidelij­k. De Franse minister van Binnenland­se Zaken, Bernard Cazeneuve, zei in een verklaring dat het zou gebeuren in de dagen die volgen. De omvang van het kampement is de afgelopen weken toegenomen, maar het is onduidelij­k of dit migranten uit Calais zijn. Er zit ook een groot aantal migranten bij die de Middelland­se zee is overgestok­en. Overigens is het zo dat een groot aantal vluchtelin­gen kan rekenen op politiek asiel in Frankrijk. Pascal Brice, het hoofd van de vluchtelin­genbescher­ming van Frankrijk, verklaarde dat ongeveer 80 procent van de Afghanen en 60 procent van de Soedanezen in Frankrijk terecht kon voor asiel.

(de Volkskrant)

 ??  ?? Tentenkamp bij metrostati­on Stalingsra­d, Parijs. (Business Insider)
Tentenkamp bij metrostati­on Stalingsra­d, Parijs. (Business Insider)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname