Times of Suriname

Moldaviërs moeten opnieuw naar stembus

-

MOLDAVIE - De bevolking van Moldavië moet voor de tweede keer de gang naar de stembus maken voor de presidenti­ële verkiezing­en. Voorlopige resultaten tonen aan dat de pro-Russische socialist Igor Dodon te weinig stemmen heeft gekregen om de overwinnin­g te kunnen claimen. Met 99,5 procent van de stemmen geteld, bleek gisteren dat Dodon 48,5 procent van de stemmen gewonnen heeft. Zijn belangrijk­ste pro-Europese uitdager, Maia Sandu, had 38,2 procent. Dodon heeft 51 procent van de stemmen nodig om te winnen. De Moldaviërs gingen zondag voor het eerst in twintig jaar naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. De autoriteit­en schatten de opkomst op ongeveer 50 procent. Het land heeft 3,5 miljoen inwoners. Hoewel de president van Moldavië vooral een representa­tieve taak heeft, kan hij wel degelijk invloed uitoefenen op met name de koers van de buitenland­politiek. (NU.nl)

 ??  ?? Donald Trump Colorado Rally in Greeley, Colorado. (Breitbart)
Donald Trump Colorado Rally in Greeley, Colorado. (Breitbart)
 ??  ?? De bevolking van Moldavië moet voor de tweede keer de gang naar de stembus maken voor de presidenti­ële verkiezing­en. (NU.nl)
De bevolking van Moldavië moet voor de tweede keer de gang naar de stembus maken voor de presidenti­ële verkiezing­en. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname