Times of Suriname

Thailand maakt zich op voor kroning op 1 december

-

THAILAND - De Thaise regering is bezig met voorbereid­ingen om de zoon van de overleden koning Bhumibol op 1 december te kronen. Eerder zei de kroonprins dat hij eerst een jaar wilde rouwen.

Volgens twee legerfunct­ionarissen zijn de plannen voor de kroning, die al in mei 2014 zijn gemaakt vanwege de legercoup en de gezondheid van de koning, van stal gehaald. Een formele kroning zal dan plaatsvind­en als de overleden koning na een jaar van rouw wordt gecremeerd.

Het bericht van kroonprins Maha Vajiralong­korn dat hij niet meteen zijn vader wilde opvolgen, zorgde voor onrust en angst voor een instabiele periode in Thailand. Experts in het land denken dat het leger zichzelf na de kroning niet langer als kleine partner zal zien en de kans zal gebruiken om een grotere rol te gaan spelen in het politiek spel. Vajiralong­korn is niet erg populair in Thailand, is drie keer gescheiden en heeft een groot deel van zijn leven in het buitenland doorgebrac­ht. Zo heeft hij een huis in Duitsland, waar zijn zoon op school zit. Hij is in het afgelopen weekend ook voor persoonlij­ke zaken naar Duitsland vertrokken.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname