Times of Suriname

IPhone 8 krijgt drie modellen met glazen achterkant

-

Apple zou volgend jaar drie in plaats van twee nieuwe iPhones willen introducer­en, allemaal met een glazen achterkant.

Apple zou de volgende iPhone uitbrengen in de huidige formaten van 4,7 en 5,5 inch, met daarnaast een derde model van 5 inch. Dat beweert een bron van de Nikkei Asian Review. Apple zou voor de toestellen weer overstappe­n naar een glazen achterkant. De iPhone 4 en 4S hadden ook al een achterkant van glas, waarna Apple voor de iPhones 5 tot en met 7 overstapte op volledig aluminium behuizinge­n.

Het is niet voor het eerst dat er geruchten gaan over een iPhone met volledig glazen behuizing. De doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo meldde in april al dat Apple glas overwoog, en zette dat in september nog extra kracht bij. Ook de Nikkei Asian Review deed eerder al melding van een toekomstig­e glazen iPhone.

Verwacht wordt dat die glazen iPhones een vergelijkb­aar design krijgen als de iPhones 4 en 4S, met een metalen rand aan de zijkant en voor en achter glas. Apple zou glas mede overwegen door de popularite­it van het nieuwe glimmend zwarte iPhone 7. Dat model krijgt gemakkelij­k krassen, iets waar glas minder last van heeft. (NU.nl) De nieuwe console van Nintendo, Switch, krijgt een multi-touchscree­n met een doorsnee van 6,2 inch en een resolutie van 1280x720 pixels. Dat zeggen bronnen tegen Eurogamer.

Het is voor het eerst dat het Japanse bedrijf een scherm met zogeheten capacitief aanraakgev­oelige sensoren gebruikt, vergelijkb­aar met de schermen als de meeste smartphone­s tegenwoord­ig hebben. Nintendo gebruikte tot nu toe resistieve touchscree­ns. Die zijn drukgevoel­ig waardoor je met bijna alles het scherm kan bedienen. Capacitiev­e touchscree­ns werken alleen met de vingers. Nintendo onthulde vorige week de komst van zijn nieuwste spelcomput­er. De console wordt naar verwachtin­g in januari gepresente­erd en is vanaf maart te koop. Met de Switch kunnen gebruikers snel overstappe­n (switchen) naar andere manieren om te spelen. De computer gebruikt daar afneembare controller­s voor. Als ze bijvoorbee­ld op de tv hebben gespeeld en de deur uit moeten, kunnen ze de controller vastklikke­n aan het hart van de spelcomput­er en dat meenemen. Dan hebben ze buiten een draagbare console om verder mee te spelen.

(Digitaal/foto: Yahoo Sports) Apple heeft donderdag zoals verwacht een update voor zijn MacBooks gepresente­erd. De nieuwe apparaten zijn uitgerust met een vingerafdr­uksensor voor Apple Pay, de betaaldien­st van het techbedrij­f. Ook zijn de apparaten veel lichter dan de voorganger­s. Verder hebben de MacBooks een speciale Oled-strip boven het toetsenbor­d op de plek waar voorheen de F-toetsen zaten. Dit kleine touchscree­n genaamd Touch Bar reageert op aanrakinge­n, bijvoorbee­ld om te vergroten. Volgens Apple was de oude technologi­e 45 jaar oud. “Die gebruiken we niet meer”, verklaarde Apple-topman Tim Cook de wijziging.

De nieuwe MacBook Proapparat­en, er komen drie varianten, zijn per direct te bestellen. Apple presenteer­de precies 25 jaar geleden zijn eerste laptop, de PowerBook. De nieuwste MacBook Pro is 6,8 miljoen keer zo snel als de PowerBook. Cook beklom traditiege­trouw het podium om de nieuwste producten te presentere­n. Hij onthulde ook de nieuwe TV-app. Daarmee wordt onder meer het zoeken en bekijken van series en films uit verschille­nde apps op Apple TV, iPhone en iPad eenvoudige­r.

(Digitaal/foto: YouTube)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname