Times of Suriname

Leraar komt uit de kast en één reactie had hij niet meteen verwacht

-

Uit de kast komen is altijd spannend. Helemaal als je het voor een volle klas doet. Leraar Sip Markink uit Amsterdam deed het. Zijn coming out kreeg daardoor nog een bijzonder staartje.

In zijn blog beschrijft Markink hoe hij tijdens een gesprek over een schoolfees­t aan zijn klas vertelde dat hij op mannen valt. Zijn leerlingen hadden hem op het feest volop zien dansen met zijn vrouwelijk­e collega’s en impliceerd­en dat hij hen leuk vond. “U bent echt een womanizer meester,” zo klonk het. Eerst lachte hij de opmerkinge­n nog weg, maar toen die niet ophielden, besloot Markink hen te vertellen hoe het werkelijk zat. “Ik vind deze dames inderdaad erg leuk,” zei hij. “We hebben veel lol, maar ik kan jullie uit de droom trekken: ik val op mannen!” Buiten de klas was Markink al veel langer uit de kast, maar zijn openbaring in de klas zorgde voor nogal wat opwinding. Na een paar seconden van doodse stilte, kreeg de jonge leraar een vragenvuur te verwerken: “Heeft u een vriend?”, “Heeft u weleens wat met een vrouw gedaan?” en “Wat vonden uw ouders ervan?” Hij gaf op alle vragen eerlijk antwoord en de klas verliet vervolgens opgetogen zijn les. Een leerlinge bleef achter. “Ik val op meisjes, meester,” vertrouwde zij Markink toe.

Trots liet zij hem foto’s zien van haar vriendin. “We hebben al vier maanden, ze is zo leuk! Alleen de klas weet het nog niet.” Markink besloot haar een handje te helpen. Op Twitter postte de leraar gisteren een update: “Het meisje heeft net haar coming out gehad in mijn les. Luid applaus van de klas, wel 3 keer! Ik zit nog na te glunderen”. Hij noemt het “de mooiste en belangrijk­ste les van het jaar.” (AD.NL/foto: pbs.twimg.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname