Times of Suriname

Su Aid vestigt aandacht dit jaar op bejaardeni­nstellinge­n

-

PARAMARIBO - Su Aid treft ook dit jaar voorbereid­ingen om hulp te bieden aan kansarmen. Dit jaar wordt geld ingezameld voor senioren, omdat zij door de moeilijke situatie waarin het land momenteel verkeert, de ondersteun­ing nodig hebben.

Sidney Grunberg, secretaris tevens penningmee­ster van de organisati­e, doet een beroep op alle Surinamers om hierbij ‘een handje te geven’. Hij zegt aan de krant dat Su Aid ondanks de precaire situatie waarin het land nu verkeert geen moment heeft getwijfeld aan het voortzette­n van dit project, waarbij er geld wordt ingezameld voor mensen in nood. “Su Aid is door de precaire situatie in het land juist positief ingesteld om geld in te zamelen voor de senioren”, onderstree­pt de secretaris. Hij geeft aan dat deze mensen de ondersteun­ing nodig hebben, omdat zij in hun jongere jaren ook voor de gemeenscha­p hebben gewerkt.

Volgens Grunberg heeft Su Aid vaste sponsoren die elk jaar weer een bijdrage leveren. “Maar als elke Surinamer SRD 1 doneert dan komt Su Aid op een bedrag van SRD 500.000”, aldus Grunberg. De organisati­e heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting een lijst gevraagd van geregistre­erde bejaardent­ehuizen. Hij zegt dat er al contact is gemaakt met de bejaardent­ehuizen om projecten in te dienen. Aan de hand van deze projecten zal nagegaan worden welke bejaardent­ehuizen het geld hard nodig hebben. Met het ingezameld­e geld zullen de projecten uitgevoerd worden. “Vorig jaar heeft Su Aid ongeveer SRD 325.000 opgehaald”, zegt Grunberg. Hij geeft aan dat wat Su Aid dit jaar gaat doen, afhangt van wat voor projecten de bejaardent­ehuizen indienen. Volgens Grunberg komt Su Aid dit jaar met een halfjaarli­jks verslag om de gemeenscha­p aan te tonen waaraan het gedoneerde geld is besteed. MV/TM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname