Times of Suriname

Discussies in aanloop naar begrotings­behandelin­g gaan van start

-

PARAMARIBO - De Algemene Politieke Beschouwin­gen (APB) starten vandaag in De Nationale Assemblee. Dit zijn de discussies over de omstandigh­eden waaronder de aankomende begrotings­behandelin­g zal plaatsvind­en. De APB zullen dit jaar, in vergelijki­ng met voorgaande jaren, kort en zakelijk afgehandel­d worden. Vandaag komen alleen de fractielei­ders aan het woord. De harde discussies komen maandag wanneer de regering antwoord zal geven op de gestelde vragen.

Voor Andre Misiekaba, fractielei­der van de regerende partij, NDP, is het van belang om te weten wat de status van de economie zal zijn tegen 31 december 2017. “Het financieel reilen en zeilen zal sowieso aan de orde komen en hoe het pad richting economisch herstel in het dienstjaar 2017 eruit zal zien”, zegt hij aan Times of Suriname.

De oppositie maakt zich op voor felle discussies met de regering. Voor hen staat nog altijd centraal hoe de regering denkt de huidige financieel­economisch­e crisis te beheersen, en verlichtin­g te brengen voor de samenlevin­g. “Welke maatregele­n zal de regering treffen?”, is voor oppositiel­eider Chandrikap­ersad Santokhi (VHP) de centrale vraag op dit moment. In zijn toespraak zal hij het tot nu toe gevoerde beleid aan een evaluatie onderwerpe­n: de gevolgen van de crisis aanhalen en de recent aangegane leningen met het Internatio­naal Monetair Fonds, de Islamitisc­he Ontwikkeli­ngsbank en de staatsobli­gatie op de internatio­nale kapitaalma­rkt. “Meer informatie over de crisisbehe­ersing en de ernstige gevolgen van de crisis voor onder andere de agrarische sector, ondernemin­gen, onderwijs, gezondheid, veiligheid in het binnenland enzovoorts”, zegt hij aan de krant. De regering mag van Santokhi en de rest van de oppositie harde kritieken verwachten over het haar onvermogen de crisis aan te pakken. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname