Times of Suriname

Rapport gezamenlij­k promoten toerisme Suriname en Guyana al klaar

-

NICKERIE - De technische commissies van Suriname en Guyana die onder leiding staan van de directeure­n van de Stichting Toerisme Suriname (STS) en de Guyana Tourism Authority (GTA), respectiev­elijk Jerry A-Kum en Donald Sinclair, hebben volgens minister Andojo Rusland van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT) hun werk al gedaan.

Nadat de ministers Rusland en zijn ambtgenoot van Toerisme van buurland Guyana, Dominic Gaskin, op 9 september in Nickerie bespreking­en hadden gevoerd om nauw samen te werken om toerisme te promoten, kreeg de technische commissie de opdracht om uiterlijk 15 oktober een gezamenlij­k voorstel te presentere­n van de zaken die besproken zijn. Dit wordt voorgelegd aan de respectiev­e regeringen, waarna een memorandum of understand­ing getekend zal worden. Minister Rusland zei vrijdag aan journalist­en in Nickerie dat de informatie inmiddels al is uitgewisse­ld naar de ministers. “We zijn nu in een traject om zaken uit te voeren en zijn dus goed op weg om de afronding binnenkort ter hand te nemen”, hield de bewindsman de pers voor. Nogal aarzelend vertelt de bewindsman dat het rapport er goed uitziet. Hij geeft aan dat eerder reeds was aangegeven dat de beide landen hun unieke zaken hebben, maar dat die in combinatie met elkaar iets anders teweegbren­gen. Rusland herinnert eraan dat beide landen deel zijn van de amazone en dat men uitkijkt naar groen toerisme alsook toerisme op het vlak van health en wellness. Die combinatie zal volgens Rusland tot uiting komen in het samenwerki­ngsverband dat de twee landen willen gaan bedenken. Hij benadrukt dat het gaat om de sterke punten niet alleen afzonderli­jk van Suriname en Guyana, “maar de sterke punten in combinatie met elkaar.” De samenwerki­ng zal volgens de toerismemi­nister gaan om wederzijds voordeel in planning uit te gooien.

Het overleg dat door de twee ministers op 9 september in hotel Residence-Inn in Nickerie is gevoerd, is de uitvoering van wat de presidente­n Desi Bouterse en David Granger op 1 juli dit jaar tijdens een ontmoeting in Nickerie hebben besproken. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname