Times of Suriname

Veenendaal ontkent aanwezighe­id haatimam

-

VEENENDAAL - Burgemeest­er Kolff van Veenendaal zegt dat de berichtgev­ing over een radicale imam in zijn gemeente niet klopt. Volgens enkele media predikt haatimam El-Alami Amaouch in de Veluwse plaats, maar volgens Kolff is die informatie onjuist.

In een verklaring op Facebook schrijft Kolff dat in zijn gemeente veel aandacht is voor radicalise­ring. “Zeker sinds ruim twee jaar geleden een achttienja­rig meisje uitreisde naar Syrië.” Hij zegt dat er goede contacten zijn met de landelijke veiligheid­sdiensten en lokale politie op dit vlak. “We weten wat er speelt.” De kranten schrijven dat ElAlami Amaouch, ook Alami abu Hamza genoemd, zich al een jaar in Veenendaal ophoudt omdat hij daar familie heeft. “Hij zou daar voor zijn uitzetting door België afgelopen week al regelmatig prediken. De politie zou hierover zijn getipt, maar greep niet in”, zo schrijft De Gelderland­er.

De gevreesde haatimam riep in België zijn volgelinge­n op om naar Syrië af te reizen en smeekte Allah om een Marokkaans­e dichter de tong af te snijden. België noemde hem een gevaar voor de samenlevin­g en zette hem uit. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie zei afgelopen zaterdag nog dat de Nederlands­Marokkaans­e imam scherp in de gaten gehouden wordt als hij naar Nederland komt.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Wateroverl­ast in Midden-Limburg.
Wateroverl­ast in Midden-Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname