Times of Suriname

KLM naar rechter om acties cabinepers­oneel

-

AMSTELVEEN - KLM stapt naar de rechter om af te dwingen dat de vakbonden van het cabinepers­oneel plaatsneme­n aan de onderhande­lingstafel, in plaats van actie te voeren. Dat heeft de luchtvaart­maatschapp­ij woensdag bekendgema­akt. KLM had de cabinebond­en dinsdag in een brief opgeroepen de ‘overlegver­plichting’ na te komen die volgens het bedrijf is vastgelegd in de geldende cao. FNV heeft laten weten daar geen gehoor aan te zullen geven. Daarom heeft KLM besloten een kort geding aan te spannen. Cabinepers­oneel van KLM voert vandaag opnieuw actie tegen de inperking van het aantal bemannings­leden op interconti­nentale vluchten. Voorafgaan­d aan elke van Schiphol vertrekken­de vlucht leggen stewards en stewardess­en dertig minuten het werk stil. FNV gaf dinsdagavo­nd aan pas met KLM te willen praten als die de bezetting op lange vluchten weer naar het oude peil opvoert. KLM wil echter eerst een akkoord over een andere oplossing om de productivi­teit van het personeel te verhogen en eist daarom dat de bond weer aan de onderhande­lingstafel plaatsneem­t. “Wederom de omgekeerde wereld. De bal ligt bij de KLM-directie, niet bij ons”, liet FNV-bestuurder Zakaria Boufangach­a weten, in een reactie op het dreigement van KLM om naar de rechter te stappen. “Als zij afzien van deze bezuinigin­g, dan kunnen we weer aan tafel.” (De Telegraaf/ foto: static0.persgroep.net)

 ??  ?? Cabinepers­oneel van KLM voert vandaag opnieuw actie tegen de inperking van het aantal bemannings­leden op interconti­nentale vluchten.
Cabinepers­oneel van KLM voert vandaag opnieuw actie tegen de inperking van het aantal bemannings­leden op interconti­nentale vluchten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname