Times of Suriname

Burgemeest­ers: verbod op motorbende­s

-

HILVERSUM - Motorbende­s in Nederland moeten verboden worden, vinden burgemeest­ers. Dat blijkt uit een enquête van EenVandaag onder tientallen burgemeest­ers die te maken hebben met motorbende­s, ofwel Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) in hun gemeente.

“De burgervade­rs vinden dat ze onvoldoend­e mogelijkhe­den hebben om de groeiende overlast van de bendes aan te pakken. Driekwart (73 procent) is daarom voor een verbod”, melde EenVandaag gisteren.

De redactie legde de vragenlijs­t voor aan de 135 burgemeest­ers die zijn aangeslote­n bij het Landelijk Strategisc­h Overleg voor de integrale aanpak van OMG’s. De meerderhei­d (71) werkte mee aan het onderzoek. De helft van de ondervraag­de burgemeest­ers (47 procent) ervaart overlast van de motorbende­s in hun gemeente. Volgens 44 procent van hen is die in de afgelopen vijf jaar toegenomen.

Bedreiging en intimidati­e komen het meest voor. Vaak zijn bendeleden in vol ornaat intimidere­nd aanwezig op openbare plekken en in de horeca. Acht van de ondervraag­de burgemeest­ers zeiden zelf bedreigd te zijn door bendeleden.

Andere vormen van overlast door de motorbende­s zijn drugsoverl­ast, fysiek geweld en aanslagen op huizen van leden van een rivalisere­nde bende. Regelmatig proberen motorbende­s zonder vergunning een clubhuis in te richten of gebruiken een café als clubhuis. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname