Times of Suriname

Haase onzeker voor Davis Cup

-

TENNIS - Robin Haase weet nog niet of hij zich volgend jaar beschikbaa­r zal stellen voor de ontmoeting van het Nederlands­e Davis Cup-team in april tegen Polen of BosniëHerz­egovina.

“Als we willen terugkeren in de wereldgroe­p moeten er dingen veranderen. De doelstelli­ng is een beetje verwaterd”, zei Haase gisteren in de Volkskrant. “Wat is ons commitment? Het mag niet zo zijn dat twee weken voor een Davis Cup-duel nog niet duidelijk is wie speelt.”

Haase en de Nederlands­e ploeg verloren in juli kansloos met 5-0 van Rusland in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone. Vorige maand handhaafde­n de Oranje-tennissers zich in groep 1 van de Europees/ Afrikaanse zone door een 5-0 overwinnin­g in Zweden. De 29-jarige Haase, die maandag geblesseer­d opgaf in de eerste ronde van het Masterstoe­rnooi in Parijs en zo zijn seizoen beëindigde, zal later deze maand het Davis Cup-seizoen gaan evalueren met captain Jan Siemerink en de andere tennissers.

“Ik wil eerst luisteren naar Siemerink en mijn teamgenote­n. En misschien ben ik meteen enthousias­t. Maar zoals het in Moskou ging, wil ik absoluut niet nog een keer meemaken”, doelt Haase onder meer op het feit dat tegen Rusland met Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop twee dubbelspel­ers waren geselectee­rd in plaats van maar één.

“Wij moeten geen ploeg hebben met twee singelaars en twee dubbelspel­ers. Als met een van de twee enkelspele­rs iets gebeurt, zijn we de pineut.” Haase vindt Siemerink, die al negen jaar de bondscoach is van het Davis Cup-team, een “uitstekend­e coach”, maar hij noemt diens dubbelrol van technisch directeur bij tennisbond KNLTB en captain niet ideaal. “Nu is hij alleen aanwezig bij de Grand Slams en de toernooien in Nederland. Ik heb met Jan tijdens het US Open uitgebreid gesproken over het team, zijn pluspunten en negatieve kanten. Ik weet niet hoe zwaar de mening van de kopman telt bij de bond. Dan zou die gevraagd moeten worden en dat is nog nooit gebeurd.”

Het Nederlands­e Davis Cupteam heeft volgend jaar een bye in de eerste ronde van de eerste groep van de Europees/ Afrikaanse zone. In de tweede ronde wacht tussen 7 en 9 april de winnaar van de ontmoeting tussen Polen en BosniëHerz­egovina. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname