Times of Suriname

Guardiola noemt zege op Barcelona een mijlpaal

-

VOETBAL - Manchester City-manager Josep Guardiola vindt dat de zege dinsdagavo­nd op FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League (3-1) een mijlpaal is voor de ambitieuze Engelse club.

“We zijn pas kort bij elkaar, dus deze overwinnin­g is zó belangrijk”, aldus Guardiola, die afgelopen zomer overkwam van Bayern München, na de wedstrijd in Manchester. “Het is een goede stap om te kunnen zeggen dat we voor één keer in ons leven de beste ploeg van de wereld hebben verslagen.”

Twee weken geleden werd de koploper van de Premier League in Camp Nou nog met 4-0 afgedroogd door Barcelona.

“We hebben Barcelona deze keer op een wat andere manier bestreden”, zei Guardiola. “We maakten meer gebruik van de lange bal, omdat we er nog steeds niet helemaal klaar voor zijn om de bal in de ploeg te houden en spelen zoals zij. Barcelona speelt al 25 jaar zo. Wij proberen pas drie of vier maanden in een andere stijl te spelen.”

Barcelona kwam in het Etihad Stadium halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong via Lionel Messi, maar door treffers van Ilkay Gündogan (2) en Kevin De Bruyne bracht City de Catalanen de eerste Europese nederlaag van dit seizoen toe.

Het betekende bovendien de eerste zege van City op Barcelona in zes onderlinge Europese wedstrijde­n.

“In de eerste helft zagen we hoe goed Barcelona is, we kwamen flink in de problemen. De gelijkmake­r van Gündogan in de 39e minuut veranderde de hele wedstrijd”, stelde Guardiola, die als speler en als trainer grote successen vierde met Barcelona. “Mijn spelers wisten toen dat de slechte fase voorbij was.” “Ik denk dat we heel veel goede dingen hebben laten zien. Ik ben ontzettend blij voor mijn spelers. We hebben elkaar beter leren kennen.”

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname