Times of Suriname

Cedric ‘Baas’ Manhoef dichterbij Kunlun Fight World Championsh­ip belt

-

THAIBOKS - Met nog twee overwinnin­gen te gaan, stevent Cedric ‘Baas’ Manhoef af op de Kunlun Fight World Championsh­ip belt. Tijdens Kunlun 54 in Wuhan, China wist Manhoef zijn vierde tegenstand­er in dit zestienman­s-toernooi op punten te verslaan.

De 23-jarige Surinamer, met een record van meer dan 60 overwinnin­gen, waaronder negen KO’s was in de 70kg A-klassepart­ij na drie rondes van drie minuten keihard knokken de baas over de Koreaanse Wu Xuesong. Manhoef eindigde vooral de derde ronde erg agressief. Manhoef, die zich al voor de finale van dit toernooi plaatste, moest naar eigen zeggen maar liefst acht kg afvallen voor dit gevecht. “Ik heb de laatste drie weken acht kg moeten verliezen, maar dat ging makkelijk, omdat ik op tijd was begonnen met mijn voeding. Mijn tegenstand­er ken ik niet persoonlij­k, maar wist wel dat ik tegen Xuesong, nummer zes van de wereld, moest uitkomen. Omdat ook hij zijn partijen in het toernooi had gewonnen, stond hij dus tegenover mij”, aldus Manhoef.

“Mijn tegenstand­er was best wel goed, hongerig, maar ik was iets beter dan hij. Het was een harde pot, maar Xuesong durfde niet heel veel. Voor mij een heel belangrijk­e overwinnin­g, omdat ik me heb geplaatst voor de finale welke op 1 januari 2017 in China gehouden zal worden. 28 december is mijn vertrekdat­um richting China en daar ga ik voor niets minder dan de jackpot”, zegt Manhoef verder. Hij ziet zichzelf voorlopig niet bij Glory vechten. “Glory heeft mij een paar keren gevraagd, maar ik vecht nu voor Kunlun, een veel grotere organisati­e die ook heel goed betaalt. Mijn focus is dus gericht op dit toernooi in China. Verder wil ik Suriname bedanken en in het bijzonder mijn moeder. Zij staat altijd klaar en bidt voor mij voordat ik mijn partij draai”, aldus Manhoef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname