Times of Suriname

Real Madrid voorkomt afgang

-

VOETBAL - Real Madrid kwam vroeg op een ruime voorsprong, mede dankzij een fantastisc­he goal van Gareth Bale. Uiteindeli­jk mocht het team blij zijn met een punt tegen Legia Warschau: 3-3. Terwijl de laatste supporters nog plaatsname­n op de tribunes, kregen de Spanjaarde­n al in de eerste minuut een enorme mogelijkhe­id. Een bal, doorgekopt door Cristiano Ronaldo, kon door Bale ineens worden binnengesc­hoten. De doelman had geen schijn van kans op de volley: 0-1 voor Real Madrid. Legia had moeite om het hoge tempo van de bezoekers bij te benen. De Koninklijk­e bleef de aanval zoeken en zag Mateo Kovačić Bale lanceren in de 35e minuut. De internatio­nal van Wales gaf vervolgens de bal voor op Karim Benzema die Malarz het nakijken gaf: 0-2. Donkere wolken leken samen te pakken boven de Pepsi Arena. De achterstan­d was bijna onoverbrug­baar. Maar de Polen kregen een strohalm aangeboden. Odjidja-Ofoe besloot ineens uit te halen. Met een ongeloofli­jk hard schot passeerde hij Keilor Navas: 1-2.

Daar zou het niet bij blijven voor Legia Warschau: de Polen roken namelijk bloed. Na slecht verdedigen van Bale en Rafael Varane, mocht Miroslav Radović uithalen, waarna Navas diens matige schot niet wist te keren: 2-2. Het falen van Real Madrid maakte Legia steeds sterker en sterker. Een stunt zat in de lucht. Een voorzet vanaf links in de 83e minuut van Odidja-Ofoe bereikte Thibault Moulin, die verrassend uithaalde: 3-2. Lang kon de Poolse landskampi­oen niet genieten van die tussenstan­d, want Kovačić zorgde vijf minuten voor het einde zelfs nog voor de 3-3, wat uiteindeli­jk de eindstand zou blijken te zijn.

Monaca-CSKA Moscow: 3-0, Tottenham Hotspur-Bayer Leverkusse­n: 0-1, Borussia Dortmund-Sporting CP: 1-0, Kopenhagen-Leicester City: 0-0, Porto-Club Brugge: 1-0, Juventus-Lyon: 1-1 en SevillaDin­amo Zagreb: 4-0. (Goal)

Overige uitslagen:

??  ?? Vadis Odjidja-Ofoe (r) van Legia Warschau schiet het eerste doelpunt van zijn team binnen. (Foto: UEFA)