Times of Suriname

The Lions wint laatste reguliere wedstrijd

-

ZAALVOETBA­L - The Lions heeft de reguliere competitie in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond winnend afgesloten. In zijn laatste wedstrijd won The Lions dinsdag in de Anthony Nestysport­hal van Pentagon met 5-3. Door deze zege eindigt The Lions op de derde plaats met 40 punten. Pentagon eindigt op de zesde plaats met negentien punten.

The Lions dat zich al verzekerd had van een plaats in de play-offs, begon goed aan de wedstrijd. Het team opende al in de tweede minuut de score, Mengalfio Ceder nam het doelpunt voor zijn rekening. Hierna kreeg The Lions genoeg kansen, maar het team ging nonchalant mee om en hierdoor kon de score niet verruimd worden. Na tal van onbenutte kansen kreeg The Lions een tegendoelp­unt. In de eindfase van de eerste helft was het Ivan Somoredjo die de teams op gelijke hoogte bracht: 1-1. In de tweede helft begon The Lions weer beter en dit keer werden de kansen te spelen wel omgezet in doelpunten. Binnen zes minuten scoorde het team drie keer. Evani Esperance gaf The Lions weer de voorsprong, waarna Gillian Maatrijk de score verruimde: 3-1. In de 28ste minuut was het Esperance die de wedstrijd buiten bereik van Pentagon zette: 4-1. Pentagon kwam goed terug en scoorde twee keer, maar Ernesto Kartomenaw­i stelde de zege veilig voor The Lions. De twee doelpunten van Pentagon werden gemaakt door Damon Wormer en Anthony Darson.