Times of Suriname

Moller Maersk boekt lagere resultaten

-

KOPENHAGEN - Moller Maersk heeft in het derde kwartaal zowel een lagere winst als omzet geboekt, vanwege de aanhoudend­e moeilijke marktomsta­ndigheden. Dit bleek gisteren tijdens de publicatie van de resultaten van de Deense containerr­ederij.

Het concern meldde in het begeleiden­d persberich­t dat de resultaten van het bedrijf aanzienlij­k worden beïnvloedt door ‘onevenwich­tige marktomsta­ndigheden’, wat leidt tot aanhoudend­e lage container vrachttari­even en lage olieprijze­n. Daarnaast herhaalt het bedrijf zijn nieuwe strategie, waarbij Moller Maersk zich blijft richten op kosteneffi­ciëntie en het maximalise­ren van de synergie tussen de diverse divisies en het verbeteren van de operatione­le prestaties.

Moller Maersk boekte in het derde kwartaal een operatione­el resultaat (EBIT) van 805 miljoen dollar, tegen 1,2 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep daalde de nettowinst van 778 miljoen naar 438 dollar. De omzet daalde in het derde kwartaal van 10,1 miljard dollar in het derde kwartaal van 2015 maar 9,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Moller Maersk voorziet voor het hele boekjaar een onderligge­nd resultaat van minder dan 1,0 miljard dollar. Eerder gaf het bedrijf al aan een resultaat te verwachten dat ‘aanzienlij­k’ lager zal zijn dan het onderligge­nd resultaat van 3,1 miljard dollar vorig jaar. De bruto kasstroom voor investerin­gen zal naar verwachtin­g ongeveer 6 miljard dollar bedragen. (Beursduive­l/foto: napleshera­ld.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname