Times of Suriname

Twee agenten doodgescho­ten tijdens ‘hinderlaag’ in Iowa

-

VS - In Des Moines, de hoofdstad van de Amerikaans­e staat Iowa, zijn dinsdagnac­ht (lokale tijd) twee agenten doodgescho­ten. Er zijn nog geen arrestatie­s verricht.

De lokale politie spreekt volgens Bloomberg van een hinderlaag, die eerder is gebruikt tegen agenten in de VS. In de nacht van dinsdag op woensdag werd eerst een agent doodgescho­ten achter het stuur van zijn patrouille-auto. Toen er zo’n twintig minuten later versterkin­g kwam, werd een tweede agent neergescho­ten. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Een woordvoerd­er van de politie meldt dat de neergescho­ten agenten niets verkeerd deden en dat er geen interactie was met de dader(s) voor de schietpart­ij. Volgens de politie is de dader nog steeds vuurwapeng­evaarlijk. “Er bestaan een reëel en acuut gevaar voor politieage­nten op dit moment”, aldus de politiewoo­rdvoerder. De dader is naar verluidt een 46-jarige blanke Amerikaan, tegen wie een arrestatie­bevel is uitgevaard­igd.

Als gevolg van de zoekactie blijven scholen in de buurt van de schietpart­ij gisteren dicht. Onderwijze­rs wordt gevraagd niet naar hun werk te gaan. Geweld tegen en door agenten in de Verenigde Staten ligt onder een vergrootgl­as sinds witte agenten in 2014 een zwarte tiener doodschote­n in de plaats Ferguson. Sindsdien zijn er geregeld rellen tussen de politie en demonstran­ten. In Baton Rouge in Louisiana werden in juli van dit jaar ook agenten in een hinderlaag gelokt. Ze werden neergescho­ten toen ze op een melding van een schietpart­ij afkwamen. In diezelfde maand schoot een sluipschut­ter vijf agenten dood in de Texaanse stad Dallas.

(NU.nl)

 ??  ?? Special unit van de politie bezig met het onderzoek. (ABC News)
Special unit van de politie bezig met het onderzoek. (ABC News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname