Times of Suriname

Nood Stigesu hoog

-

PARAMARIBO – De Stichting Gehandicap­ten Suriname verkeert in zwaar weer. De overheid heeft over 2015 en 2016 geen subsidie uitgekeerd gekregen met als gevolg dat het nu moeilijk is om de stichting draaiende te houden, zegt Leny Hardenbol van Stigesu aan de krant. De stichting heeft de vorige week uit de doeken gedaan dat de overheid een subsidieac­hterstand van twee jaar heeft en dat de situatie onhoudbaar is. Tot nog toe heeft de stichting geen reactie van de regering ontvangen.

Stigesu heeft alle stukken ingeleverd en heeft vernomen dat de aanvraag in behandelin­g is bij het Ministerie van Financiën. Hardenbol zegt dat als er niet zelf initiatiev­en waren genomen om de stichting draaiende te houden, er al lang overgegaan zou moeten worden tot sluiting van de opvang. Ze geeft aan dat met behulp van leningen het de stichting tot een bepaald moment

(Stigesu) lukt om ondersteun­ing te bieden aan de doelgroep. De kosten binnen het dagcentrum kunnen worden opgebracht door de ouderbijdr­age, maar voor de vaste lasten, salarissen en belasting heeft de stichting steeds geld moeten lenen.

De bijdrage van de overheid is dringend gewenst om te voorkomen dat 34 pupillen naar huis gestuurd moeten worden en tien personeels­leden zonder baan komen te zitten. Hardenbol hoopt dat de overheid spoedig inkomt. Stigesu ondersteun­t mensen met een beperking door hen dagactivit­eiten aan te bieden. Het doel is om ze een volwaardig bestaan te bieden en waar mogelijk nieuwe vaardighed­en aan te leren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname