Times of Suriname

Meer vrije tijd voor politie met nieuw dienstroos­ter

-

PARAMARIBO - Het pilotproje­ct van het Korps Politie Suriname, waarbij een nieuw dienstroos­ter sedert vorige maand is geïntroduc­eerd, is tot nu toe redelijk goed verlopen. Commissari­s van politie Antonio Chin zegt dat de eerste reactie van de politieman­nen is geweest dat ze meer vrije tijd hebben. Met het nieuwe dienstroos­ter draaien ze de morgendien­st daarna de middagdien­st en vervolgens de nachtdiens­t. Daarna zijn ze twee dagen vrij om vervolgens een nieuwe shift te draaien. Deze pilot wordt momenteel gehouden op enkele stations per regio.

Volgens Chin ligt het in de bedoeling om een uitbreidin­g van het aantal politiesta­tions te laten plaatsvind­en. Hij benadrukt dat uiteindeli­jk het nieuwe dienstroos­ter landelijk zal worden geïmplemen­teerd. Hij legt uit dat er bij de pilotstati­ons nu vijf ploegendie­nsten zijn in plaats van vier zoals het was met het oude dienstroos­ter. Vandaag vindt de evaluatie plaats samen met de ressortcom­mandanten en de chef van dienst van de pilotstati­ons. Die zullen dan nadere instructie­s krijgen, zodat alles goed verloopt.

Chin zegt dat rekening mee gehouden dient te worden dat het niet landelijk in een keer kan worden geïmplemen­teerd, want dan kunnen er capaciteit­sproblemen ontstaan. Met het vorige dienstroos­ter waren er ook capaciteit­sproblemen. Chin zegt dat er van de huidige capaciteit gebruik wordt gemaakt om politieman­nen voor het nieuwe dienstroos­ter in te zetten. Ondanks er een capaciteit­sprobleem is, vindt hij het belangrijk dat de politieman­nen meer vrije tijd hebben. Hij zegt dat de politiezor­g gegarandee­rd blijft en dat de mensen uitgerust weer aan het werk kunnen om kwalitatie­f betere productie te leveren. De Surinaamse Politiebon­d meldt dat vanaf maandag meer politiesta­tions het nieuwe dienstroos­ter zullen uitvoeren. Volgens de bond zullen zeker zestien stations erbij komen naast de bureaus die reeds de pilot draaien. De bond meldt dat ressortcom­mandant Hemantkoem­ar Sardjoe van Lelydorp flexibilit­eit heeft getoond bij het draaien van de pilot in zijn ressort. De bond ziet hem graag als de ‘implementa­tiemanager’ zodat hij andere ressortcom­mandanten kan uitleggen hoe zij het systeem moeten aanpakken. In Lelydorp heeft de pilot dankzij Sardjoe uitermate goed gewerkt. De bond merkt op dat minister Jennifer van DijkSilos van Justitie en Politie en president Desi Bouterse zich volledig kunnen terugvinde­n in het nieuwe dienstroos­ter dat als pilot wordt gedraaid.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname