Times of Suriname

Asluiting Twinningsp­roject middels overdracht ‘Multi Court’

-

PARAMARIBO – Het Twinningsp­roject, een project van het Challenge to Change a Life is in oktober afgerond. Er wordt aangegeven dat er vrijdag ter afsluiting hiervan een officiële overdracht van een ‘Multi Court’ zal plaatsvind­en op de Oedayrajsi­ngh Varma school. Het Twinningsp­roject zet zich in voor jongeren uit arme wijken.

Het Twinningsp­roject heeft als missie om jongeren uit armoedewij­ken van Paramaribo meer kansen in de maatschapp­ij te geven en drop-outs te voorkomen, aldus het persberich­t. Dit door middel van het organisere­n van enkele activiteit­en waaronder sport en recreatie. Volgens het persberich­t heeft Challenge to Change a Life in een periode van 2 jaar op drie scholen in Paramaribo een onderwijsc­oncept ontwikkeld waarbij er naschoolse activiteit­en worden georganise­erd waarmee jongeren talenten kunnen ontwikkele­n.

Er staat dat het Challenge to Change a Life zich op deze jongeren richt omdat zij kwetsbaar zijn en eerder geneigd zijn om de school vroegtijdi­g te verlaten. Om bovenstaan­de missie en visie concreet aan te pakken zal Challenge to Change a Life docenten op drie scholen de nodige scholing geven. Jongerenwe­rkers die leiding geven aan de naschoolse activiteit­en zullen ook geschoold worden waarbij de nadruk bij hun gelegd zal worden op talentontw­ikkeling. Naschoolse activiteit­en zullen gefacilite­erd worden gericht op jongeren van de partnersch­olen en de directe omgeving. Het Twinningsp­roject is een project waarbij de samenwerki­ng tussen maatschapp­elijke instelling­en van Suriname en Nederland wordt bevorderd en het wordt gefinancie­rd door de Nederlands­e overheid.

MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname