Times of Suriname

Groningse scholieren kregen diploma zonder examen te doen

-

GRONINGEN - Op een middelbare school in Groningen hebben leerlingen een diploma gekregen zonder dat zij alle verplichte examens hadden gemaakt. “Iemand ging naar niveau 4 nadat hij dat met een coördinato­r had geregeld”, zegt een leerling tegen het Dagblad van het Noorden. In de krant komen verschille­nde (oud-)scholieren van het Alfa College aan het woord. Zij zeggen dat niet alle leerlingen van de beroepsbeg­eleidende leerweg (bbl) aan dezelfde examen-eisen hoefde te voldoen.

“Er zijn mensen geslaagd die niet alle examens hadden gemaakt”, laat een van de scholieren weten. “Zo kreeg een zwangere scholier haar diploma zonder dat ze haar laatste toetsen hoefde te maken.” Voor zowel studenten als scholieren zou het onduidelij­k zijn geweest welke examens er gehaald moesten worden. Bij bbl was Engels eerst geen examenvak, maar later ineens wel. “Terwijl we een paar maanden lang geen docent Engels hadden”, aldus een leerling.

Op de scholen van het Alfa College zouden bedreiging­en en onrust aan de orde van de dag zijn. Het onderwijs zou onder meer te lijden hebben onder ruziënde leerkracht­en. Het Alfa College wil nog niet reageren op het nieuws. “Wij bespreken dit eerst met het personeel. Aan het begin van de middag komen we met een reactie.”

(AD/ foto: euroborg.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname