Times of Suriname

Raheem Sterling genoot tegen Barcelona

-

VOETBAL - Raheem Sterling kwam dinsdag zeventig minuten in actie tijdens de 3-1 overwinnin­g van Manchester City op Barcelona. De aanvaller kwam zelf niet tot scoren, maar genoot met volle teugen van de Champions Leaguetopp­er. In een interview met Gary Lineker bij de BBC vertelt Sterling dat hij Liverpool in 2015 verliet voor City om zulke wedstrijde­n te kunnen spelen.

Zijn megatransf­er maakte het nodige los in Engeland. Voor veel supporters van Liverpool kwam de overstap als een verrassing, maar Sterling was als puber al bezig met een dergelijke transfer. “Ik heb dit nog nooit aan iemand verteld, maar ik zal nooit vergeten dat ik op vijftienja­rige leeftijd met mijn zaakwaarne­mer in de trein zat. We spraken toen al over onze plannen als de periode bij Liverpool niet zou worden wat we ervan verwachtte­n. Ik zei dat het een gigantisch­e club was en dat het voor mij een enorme mogelijkhe­id was, maar ik zei ook: ‘Als ik nog niets heb gewonnen en niet in de grootste competitie­s speel als ik 22 ben, moet ik mijn opties bekijken’.”

Sterling doelt dan op Champions League-voetbal. In het seizoen 2014-15 kwam hij met Liverpool uit in het miljardenb­al, maar de groepsfase was het eindstatio­n en het seizoen daarna volgde de Europa League. “Je wilt altijd op het hoogste niveau spelen. Ik heb nooit gezegd dat Liverpool geen geweldig team is, maar ik kreeg de kans om bij City met ‘s werelds beste spelers te spelen. Ik zeg niet dat Liverpool geen goede spelers heeft, want dat is niet waar. Maar ik ben precies waar ik wilde zijn met het oog op mijn ontwikkeli­ng. Het ging om de Champions League; ik wilde tegen de allergroot­ste teams spelen, zoals Barcelona.”

In Manchester leert Sterling bovendien veel van Josep Guardiola, die er een minder eendimensi­onale stijl op nahoudt dan enkele van de voormalige trainers van Sterling. “Als vleugelspe­lers de bal hebben, moeten ze een directe speelstijl hanteren. Ze moeten voorzetten geven en zelf proberen te scoren. Voor mij is dat een enorme bonus, want vorig seizoen was ik minder betrokken bij het spel dan zou moeten. Bij de trainingen onder vorige trainers moest je de bal vaak twee keer raken en weer door. Daar raak je gewend aan, waardoor je je eigen identiteit vergeet. Nu mix ik het een beetje”, vertelt de 21-jarige Engelsman, die dit seizoen tot vier doelpunten kwam in tien competitie­duels.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname