Times of Suriname

Chadli geeft Wilmots trap na

-

VOETBAL - Nacer Chadli was de afgelopen jaren een vaste waarde in de Belgische nationale ploeg. Maar na een tegenvalle­nd seizoen bij Tottenham Hotspur, nam keuzeheer Marc Wilmots hem niet mee naar het EK in Frankijk. Chadli voelt zich op een ‘respectloz­e’ manier behandeld door de inmiddels ex-bondscoach.

De 27-jarige Chadli kwam vorig seizoen slechts tot tien basisplaat­sen in de Premier League bij Tottenham Hotspur. Hij maakte niet voldoende indruk op Wilmots voor een plek in de 23-koppige EK-selectie van de Rode Duivels. “Als je me vier jaar lang gebruikt en me dan niet belt om het nieuws te vertellen, dan is dat respectloo­s”, zegt Chadli tegenover Sport/ Foot Magazine. “Ik heb geen telefoontj­e gekregen, laat staan een berichtje.”

Chadli, inmiddels speler van West Bromwich Albion, is van mening dat Wilmots zich liet beïnvloede­n door de media. “Zeker weten”, stelt de buitenspel­er. “We zijn allemaal mensen. Zelfs wanneer je denkt dat je zelf een beslissing neemt, word je beïnvloed door wat gezegd wordt op televisie of geschreven in de media. Ik verdiende het misschien ook niet voor honderd procent om bij de selectie te zitten omdat ik niet veel speelde bij Tottenham. Daar ben ik niet boos over”, aldus Chadli. Wilmots werd na het EK ontslagen en vervangen door Roberto Martinez.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname