Times of Suriname

Aubameyang buiten selectie gelaten

-

VOETBAL - Dat Borussia Dortmund-coach Thomas Tuchel besloot PierreEmer­ick Aubameyang te passeren voor de wedstrijd tegen Sporting CP, zegt veel over een fragiele samenwerki­ng.

De precieze reden waarom Aubameyang door Tuchel buiten de selectie werd gelaten, daar zijn diverse media het nog niet over eens. Tuchel zei zelf na afloop dat hij de reden van zijn besluit intern houdt. Volgens Daily Mirror vloog Aubameyang twee dagen voor het Champions Leaguetref­fen met Sporting CP naar Italië voor een familiefee­st. Daar denkt Sky Germany anders over. Volgens het medium was Tuchel voorlopig klaar met het gedrag van zijn aanvalslei­der. Aubameyang zou in de positiewis­selingen bij Dortmund aan de kaak hebben gesteld. In de wedstrijdb­espreking zou hij meerdere malen verveeld op zijn telefoon hebben gekeken.

Auba zat tijdens het treffen met Sporting op de tribune, lachend tussen twee vrienden in. De camera’s waren op hen gericht toen ze het stadion vlak voor het laatste fluitsigna­al wilden verlaten Zijn vervanger Adrien Ramos had voor de enige goal van de wedstrijd gezorgd en versterkte de vraag waar de toekomst van Aubameyang ligt.

(Goal)

 ??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang (m) werd voor de Champions League-wedstrijd tegen Sporting CP buiten de selectie gelaten door trainer Thomas Tuchel. (Foto: Xinhua)
Pierre-Emerick Aubameyang (m) werd voor de Champions League-wedstrijd tegen Sporting CP buiten de selectie gelaten door trainer Thomas Tuchel. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname