Times of Suriname

Berbatov doet open sollicitat­ie

- Anthony Martial is niet opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk voor het WK-kwalificat­ieduel met Zweden en het oefenduel met Ivoorkust. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Dimitar Berbatov is momenteel transfervr­ij, maar hoopt dat daar snel veranderin­g in komt. De spits doet in gesprek met de BBC een open sollicitat­ie: hij wil dolgraag terugkeren naar de Premier League. In het verleden droeg de technisch begaafde Bulgaar het shirt van Tottenham Hotspur, Manchester United en Fulham in Engeland.

Zijn laatste werkgever was PAOK, waarvoor hij afgelopen seizoen vier keer scoorde in zeventien wedstrijde­n. Sinds zijn vertrek zit de 35-jarige aanvaller zonder club. “Als je eenmaal in de Premier League hebt gespeeld, wil je nergens anders meer heen”, vertelt hij. “Ik weet waar ik sta in dit punt van mijn carrière. Ik zou graag voor een ploeg spelen die gebruikmaa­kt van mijn ervaring en kennis.” Berbatov verliet Engeland in januari 2014 voor AS Monaco. Na anderhalf jaar ging hij naar Griekenlan­d; dit is het eerste seizoen waarin Berbatov geen club heeft. “Ik kan helpen bij de ontwikkeli­ng van jonge spelers en ik kan het team sterker maken. Het gaat er uiteindeli­jk om dat je het team helpt om goed te spelen”, stelt de 78-voudige internatio­nal van Bulgarije.

(VZ) VOETBAL - Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft zijn selectie bekendgema­akt voor het WK-kwalificat­ieduel met Zweden en het oefenduel met Ivoorkust. De opponent van Oranje in kwalficati­egroep A kan een sterk elftal opstellen; spelers als Anthony Martial (Manchester United) en Karim Benzema (Real Madrid) zijn niet eens opgeroepen.

“Manager José Mourinho van Manchester United en ik verwachten meer van Martial. Het is aan hem om zijn beste spel weer te laten zien”, zegt bondscoach Didier Deschamps tegen de Franse media over de afwezighei­d van de aanvaller. “Dat geldt ook voor Kingsley Coman. In korte tijd hebben ze veel bereikt, maar het is aan hen om de volgende horde te nemen.” Coman is dus wel opgeroepen, maar Benzema maakt nog altijd geen deel uit van de plannen van Deschamps. Ook André-Pierre Gignac is niet opgeroepen, terwijl Adrian Rabiot zich wel mag verheugen op mogelijke speelminut­en. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname