Times of Suriname

Centrale Bank prolongeer­t CTSS Plus basketbalt­itel

-

BASKETBAL – Voor het tweede jaar op rij is de Centrale Bank van Suriname (CBvS) basketbalk­ampioen geworden van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS Plus). Ook deze keer kreeg de moederbank in de finale de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) klein: 67-44.

Hoewel de Centrale Bank gezien zijn spelersgro­ep de favoriet was om zijn titel te prolongere­n, werd van de finale verwacht dat zij toch een spannende zou worden, maar de eindstrijd was voor het goed opgekomen publiek in de Ismay van Wilgenspor­thal een anticlimax.

Dat had vooral te maken met het gegeven dat EBS zonder twee van zijn sleutelspe­lers aantrad. Routiniers Sergio de Jong en Vincent Bhola vertrokken maandag samen met Faverey Boys naar St.Maarten om op het eiland deel te nemen aan het jaarlijks terugkeren­d veteranenb­asketbalto­ernooi. In afwezighei­d van die twee nam de andere routinier, Jermaine Benn team EBS bij de hand maar zijn 23 punten schoten tekort om de bijdrages van het CBvS-duo Stefanon Eudoxie (22 punten) en Harold Blokland (20 punten) teniet te doen.

Het nutsbedrij­f begon wel enthousias­t aan de wedstrijd. EBS nam vroeg een 4-0 voorsprong terwijl de aanval van CBvS moeilijk opgang kwam. Maar het moment dat de motor begon te draaien nam de moederbank de wedstrijd over. CBvS koesterde in de eerste periode een 1510 voorsprong die bij rust groeide naar 39-20. De moederbank gooide de partij helemaal op slot toen het team in de derde periode met 57-30 de leiding nam. In de vierde periode roeide CBvS met gemak naar zijn zesde titel in totaal en derde in de afgelopen vier jaar. De bank werd ook in 2013 kampioen. De onderbreki­ng in de titelreeks kwam in 2014 toen de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) met de hoofdprijs vandoor ging.

Het Korps Politie Suriname (KPS) won met 65-45 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM), Staatsolie Maatschapp­ij Suriname N.V. wist met 5853 te winnen van de Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) en het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur) was met 53-52 te sterk voor de N.V. Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname