Times of Suriname

Fenerbahçe verrast ManUnited

-

VOETBAL - Fenerbahçe heeft José Mourinho en Manchester United gisteren weer een nederlaag bezorgd. De Turkse ploeg van trainer Dick Advocaat klopte de Engelse topclub in Istanbul met 2-1. Jeremain Lens tekende na bijna een uur spelen uit een prachtige vrije trap voor de tweede treffer. Moussa Sow, die in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Robin van Persie, had al na één minuut de score geopend met een sublieme omhaal over doelman David de Gea. In de slotfase deed Wayne Rooney nog iets terug. ManUnited heeft in de Premier League al wekenlang niet meer gewonnen en is daardoor achteropge­raakt in de titelstrij­d. In de Europa League won de ploeg van Mourinho twee weken geleden op het eigen Old Trafford wel met 4-1 van Fenerbahçe, maar in Istanbul trok het elftal van Advocaat de winst naar zich toe.

Daley Blind maakte als basisspele­r zijn eerste minuten van dit seizoen in de Europa League. Zlatan Ibrahimovi­c begon op de bank, maar kwam al na een half uur de geblesseer­d uitgevalle­n Paul Pogba vervangen. De Zweedse spits viel vooral op met een verhitte ruzie met Simon Kjaer, waarbij ook scheidsrec­hter Milorad Mazic het flink te verduren kreeg. Ibrahimovi­c slaagde er niet in het moeizaam draaiende ManUnited in Istanbul aan de praat te krijgen, waardoor de Engelsen naar de derde plaats in de groep zakten. Fenerbahçe heeft net als Feyenoord zeven punten uit vier wedstrijde­n, ManUnited volgt met zes. Zorja Loegansk staat laatste in groep A met twee punten. Over drie weken gaat Feyenoord naar Old Trafford, Fenerbahçe ontvangt de Oekraïense club.

FC Astana (Kaz)-Olympiacos (Gri): 1-1, APOEL Nicosia (Cyp)-Young Boys (Zwi): 1-0, Anderlecht (Bel)-FSV Mainz 05 (Dui): 6-1, Qäbälä PFK (Aze)-Saint-Étienne (Fra): 1-2, Austria Wien (Oos)-AS Roma (Ita): 2-4, Astra Giurgiu (Roe)-Viktoria Plzen (Tsj): 1-1, Athletic Club (Spa)-RC Genk (Bel): 5-3, Maccabi Tel Aviv (Isr)-AZ (Ned): 0-0 en Sassuolo (Ita)Rapid Wien (Oos): 2-2.

(Fox Sports)

 ??  ?? Moussa Sow van Fenerbahçe scoort met een omhaal. (Foto: UEFA)
Moussa Sow van Fenerbahçe scoort met een omhaal. (Foto: UEFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname