Fe­ner­bah­çe ver­rast ManU­ni­ted

Times of Suriname - - SPORT -

VOET­BAL - Fe­ner­bah­çe heeft Jo­sé Mour­in­ho en Man­ches­ter Uni­ted gis­te­ren weer een ne­der­laag be­zorgd. De Turk­se ploeg van trai­ner Dick Ad­vo­caat klop­te de En­gel­se top­club in Istan­bul met 2-1. Je­remain Lens te­ken­de na bij­na een uur spe­len uit een prach­ti­ge vrije trap voor de twee­de tref­fer. Mous­sa Sow, die in de punt van de aan­val de voor­keur kreeg bo­ven Ro­bin van Per­sie, had al na één mi­nuut de sco­re ge­o­pend met een su­blie­me om­haal over doel­man Da­vid de Gea. In de slot­fa­se deed Way­ne Rooney nog iets te­rug. ManU­ni­ted heeft in de Pre­mier League al we­ken­lang niet meer ge­won­nen en is daar­door ach­ter­op­ge­raakt in de ti­tel­strijd. In de Eu­ro­pa League won de ploeg van Mour­in­ho twee we­ken ge­le­den op het ei­gen Old Traf­ford wel met 4-1 van Fe­ner­bah­çe, maar in Istan­bul trok het elf­tal van Ad­vo­caat de winst naar zich toe.

Da­ley Blind maak­te als ba­sis­spe­ler zijn eerste mi­nu­ten van dit sei­zoen in de Eu­ro­pa League. Zla­tan Ibra­hi­mo­vic be­gon op de bank, maar kwam al na een half uur de ge­bles­seerd uit­ge­val­len Paul Pog­ba ver­van­gen. De Zweed­se spits viel voor­al op met een ver­hit­te ru­zie met Si­mon Kjaer, waar­bij ook scheids­rech­ter Mil­o­rad Ma­zic het flink te ver­du­ren kreeg. Ibra­hi­mo­vic slaag­de er niet in het moei­zaam draai­en­de ManU­ni­ted in Istan­bul aan de praat te krij­gen, waar­door de En­gel­sen naar de der­de plaats in de groep zak­ten. Fe­ner­bah­çe heeft net als Feyenoord ze­ven pun­ten uit vier wed­strij­den, ManU­ni­ted volgt met zes. Zor­ja Loe­gansk staat laat­ste in groep A met twee pun­ten. Over drie we­ken gaat Feyenoord naar Old Traf­ford, Fe­ner­bah­çe ont­vangt de Oe­kra­ïen­se club.

FC Ast­a­na (Kaz)-Olym­pia­cos (Gri): 1-1, APOEL Ni­co­sia (Cyp)-Young Boys (Zwi): 1-0, An­der­lecht (Bel)-FSV Mainz 05 (Dui): 6-1, Qä­bälä PFK (Aze)-Saint-Éti­en­ne (Fra): 1-2, Au­stria Wien (Oos)-AS Ro­ma (Ita): 2-4, Astra Gi­u­r­giu (Roe)-Vik­t­o­ria Pl­zen (Tsj): 1-1, Athle­tic Club (Spa)-RC Genk (Bel): 5-3, Mac­ca­bi Tel Aviv (Isr)-AZ (Ned): 0-0 en Sas­su­o­lo (Ita)Rapid Wien (Oos): 2-2.

(Fox Sports)

Mous­sa Sow van Fe­ner­bah­çe scoort met een om­haal. (Foto: UE­FA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.