Times of Suriname

Onderzoek naar Trump-slogan op uitgebrand­e kerk van zwarte gemeenscha­p

-

VS - Er wordt een onderzoek geopend naar mogelijke brandstich­ting van een Amerikaans­e kerk van de zwarte gemeenscha­p in Mississipp­i. Dat kondigden de lokale overheden gisteren aan. Op het gebouw werd ook een Trump-slogan aangebrach­t.

De Hopewell Missionary Baptist-kerk in Greenville, een agglomerat­ie van ongeveer 35.000 mensen in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten, vatte dinsdagavo­nd vlam in Greenville. “De kerk werd gevandalis­eerd met de woorden ‘Stem voor Trump’”, zei burgemeest­er Errick Simmons, die sprak van een gruwelijke en laffe daad.

Het onderzoek moet uitwijzen of het gaat om een misdaad met racistisch motief. Volgens Simmons is het alleszins een “directe aanval op het recht om de eigen cultuur te beleven.” De geviseerde kerk werd door Kristen Clarke, de voorzitter van een vereniging voor burgerrech­ten, omschreven als de hoeksteen van de zwarte gemeenscha­p in het hart van de Mississipp­i Delta. Een medewerker van burgerrech­tenorganis­atie Lawyers’ Committee betreurde dat de giftige retoriek van deze verkiezing­sstrijd voor donderwolk­en blijft zorgen, in de aanloop naar de Amerikaans­e presidents­verkiezing op 8 november. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname