Times of Suriname

Clintons voorsprong op Trump slinkt tot 3 procent

-

VS - De voorsprong van Hillary Clinton op haar rivaal Donald Trump in de strijd om het Witte Huis is geslonken tot 3 procent. Dat blijkt uit de peiling die de New York Times en CBS gisteren publiceerd­en.

Met deze laatste peiling valt haar voorsprong binnen de foutenmarg­e. Clinton haalt 45% van de stemmen binnen, tegen 42% voor de Republikei­n. In de vorige peiling van de Times en CBS had Clinton nog een voorsprong van 9 procentpun­ten (47 tegen 38%). De twee onafhankel­ijke kandidaten, Gary Johnson en Jill Stein, zijn respectiev­elijk goed voor 5 en 4%.

De peiling werd uitgevoerd tussen vrijdag 28 oktober en 1 november, bij ruim 1.500 Amerikanen. De meerderhei­d van de ondervraag­den (92%) zegt zijn keuze gemaakt te hebben. Toch zeggen slechts ruim zes op de tien kiezers dat de verklaring­en van FBI-baas James Comey, van vorige week vrijdag, over de e-mails van Clinton hun mening niet veranderde­n. De uitslag van de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en wordt in de nacht van dinsdag op woensdag duidelijk. Intussen hebben al meer dan 22 miljoen Amerikanen gestemd. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname