Times of Suriname

Kwartaalre­sultaat ING Groep sterker dan verwacht

-

AMSTERDAM - ING Groep heeft in het derde kwartaal een hoger dan verwacht onderligge­nd resultaat geboekt, door snel groeiende rentebaten, terwijl ook de nettowinst met meer dan een kwart steeg. Dit maakte de bank gisteren voorbeurs bekend.

De onderligge­nde winst voor belasting kwam uit op 1,88 miljard euro, liefst 26 procent meer dan de 1,49 miljard euro een jaar eerder. Analisten rekenden vooraf op 1,56 miljard euro. De nettowinst van ING Groep steeg met 27 procent op jaarbasis tot 1,35 miljard euro.

De totale opbrengste­n van de bank stegen met 9 procent, van 4,00 miljard tot 4,36 miljard euro. Dit was te danken aan de 8 procent hogere rentebaten van 3,38 miljard euro en de 15 procent hogere provisie-inkomsten van 605 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf op 3,27 miljard euro aan netto rentebaten en totale inkomsten van 4,16 miljard euro.

Analist Benoit Pétrarque van Kepler Cheuvreux verwachtte vooraf dat ING zou kunnen profiteren van lagere spaarrente­s in Nederland en Duitsland.

De voorzienin­gen voor slechte leningen bleven nagenoeg ongewijzig­d op 265 miljoen euro, tegen 261 miljoen euro een jaar eerder en lager dan de 307 miljoen euro in het tweede kwartaal. De leningengr­oei kwam uit op 3,6 miljard euro. De kernkapita­alratio CET1 steeg naar 13,5 procent en het onderligge­nd rendement op eigen vermogen voor de eerste negen maanden van dit jaar was 11,3 procent. ING kondigde recent een reorganisa­tieronde aan, waarbij in België duizenden banen verdwijnen, omdat de bank inzet op digitaal bankieren en het uitgebreid­e kantorenne­twerk in België drastisch uitdunt.

Het aandeel ING Groep sloot woensdag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 11,57 euro. (Beursduive­l/ foto: wsj.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname