Times of Suriname

DOE merkt onwil om corruptie aan te pakken

-

PARAMARIBO - De regering hoeft niet te rekenen op de stem van de politieke partij Democratie en Ontwikkeli­ng in Eenheid (DOE) om haar begrotinge­n voor het komende jaar goed te keuren als er niet met de meeste spoed wordt afgerekend met corruptie. Dit laat partijvoor­zitter en parlementa­riër Carl Breeveld bij voorbaat weten. Naast het vernietige­nd rapport over de besteding van de middelen voor de organisati­e van Carifesta in 2012 plaatst hij nu ook grote vraagteken­s achter de schuld van USD 17 miljoen die de NV Luchthaven­beheer naar de rand van de afgrond heeft gebracht.

“Vaker heeft men tegen mij hier in het parlement staan roepen: kom met bewijzen, wanneer ik vermeende gevallen van misbruik van staatsmidd­elen aan de orde stelde. Iets wat lijkt op een omgekeerde wereld. Bij vermeende corruptiev­e zaken, moet niet ik, maar de regering in actie komen. De CLAD-rapporten liegen er niet om en bevestigen dat er op vele gebieden financieel wanbeleid gevoerd is”, zegt Breeveld tijdens de algemene politieke beschouwin­gen.

De DOE-voorzitter betreurt het feit dat de Anticorrup­tiewet nog steeds niet op de agenda van het parlement is gebracht, terwijl de schandalen zich opstapelen. Breeveld noemt onder andere het schoolboek­enproject, mogelijke financiële malversati­es op het Ministerie van Sport en Jeugdzaken, de aankoop van een ambassadeg­ebouw in het buitenland en onduidelij­kheden rond het financieel beleid bij de NV Energie Bedrijven Suriname. “Zolang er geen duidelijke maatregele­n genomen worden tegen personen en groepen die zich schuldig hebben gemaakt aan zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, zijn wij als Surinaams volk veroordeel­d tot niet alleen herhaling van dezelfde fouten, maar ook dat wij belonen wat verkeerd is of verkeerd gaat, door niet op te treden.”

Hij stuurt een scherp signaal naar de regering als het gaat om de recent gesloten leningen in relatie tot een zwak anticorrup­tiebeleid. “Ik heb geen vertrouwen in een correcte besteding van middelen, als er op dit vlak niet serieus gehandeld wordt door de regering.

BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname