Times of Suriname

Dierenorga­nisaties gaan protestere­n

-

PARAMARIBO - De Henk Abrahams Stichting, de Stichting Dierenbesc­herming Suriname en de Green Heritage Fund gaan op 19 november de straat op. De organisati­es zullen middels een vreedzame protestdem­onstratie wederom dringend aandacht van de autoriteit­en vragen om de conceptwet Dierwelzij­n eindelijk in behandelin­g te nemen. “Dierwelzij­n is een overheidst­aak. Jammer genoeg houdt het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij zich alleen bezig met dieren die opgegeten worden”, zegt Cynthia Ashruf voorzitter van de Henk Abrahams Stichting.

Volgens Ashruf groeit het bewustzijn dat dieren levende wezens zijn langzamerh­and. Er is echter nog steeds sprake van dierenleed. Onder andere worden huisdieren aan korte kettingen gelegd in weer en wind en andere worden door de eigenaren gedwongen om ergens op straat voeding te vinden. Daarnaast worden dieren ook gedumpt. Deze zijn situaties, waarmee de organisati­es volgens Ashruf geconfront­eerd raken. Er wordt veel gedumpt en weinig geadopteer­d. De dierenorga­nisaties vinden het jammer dat dierenleed straffeloo­s blijft, ondanks adequate, huidige wetgeving. Doordat de wetgeving niet helemaal in place is, is de ondersteun­ing er vanuit autoriteit­en als bijvoorbee­ld de politie gering of soms helemaal niet.

Dierenmish­andeling is vanaf dit jaar een strafbaar feit. De organisati­es zetten zich al jaren in om veranderin­g te brengen in de benarde situatie waarin dieren soms verkeren. “De roep om de wetgeving is groot”, zegt Ashruf. Ze hoopt dat de roep van de dierenorga­nisaties: ‘Dierenleed mag niet meer straffeloo­s blijven’, eindelijk gehoord wordt. De organisati­es vragen de gemeenscha­p te participer­en aan de loop en daarmee een stem te zijn voor ‘degenen’ die geen stem hebben. De loop start om 17.00 uur vanaf de Palmentuin.

MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname