Times of Suriname

Nieuw gebouw Basiszorg voor betere dienstverl­ening

-

PARAMARIBO - De officiële opening van de afdeling Basiszorg van de dienst Algemeen Maatschapp­elijke Zorg (AMZ) heeft gisteren plaatsgevo­nden aan de Gemeneland­sweg 31. Met de ingebruikn­ame van dit nieuwe gebouw wil het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) de dienstverl­ening verbeteren en zijn verantwoor­delijkhede­n beter uitoefenen. Het gebouw is vanaf maandag open voor het publiek.

Volgens minister Joan Dogojo was deze afdeling voorheen gevestigd in het hoofdkanto­or aan de Waterkant, waar er sprake was van een onmenselij­ke situatie. Zij zegt dat het een kleine ruimte is waar dagelijks gemiddeld 150 mensen geïntervie­wd werden om in aanmerking te komen voor basiszorgv­erzekering. Dogojo zegt dat het nieuwe gebouw een huurpand is, waarin acht afdelingen zijn ondergebra­cht. Volgens de minister is deze nieuwe werkruimte onderdeel van veranderin­g van beleid. Zij zegt dat er met de opening van dit gebouw een nieuw tijdperk aanbreekt, waarbij het cliëntenbe­stand doorgelich­t zal worden. “Met de afdeling Basiszorg willen wij een nieuw norm stellen voor overheidsd­ienstverle­ning”, aldus de bewindsvro­uw. Dogojo gaf verder aan dat personen uitsluiten­d volgens de wet- en regelgevin­g in aanmerking kunnen komen voor basiszorgv­erzekering ten laste van de Staat. “Alleen zij die het nodig hebben, zullen in aanmerking komen voor subsidie voor de basiszorgv­erzekering”, aldus de minister.

Waarnemend directeur Jerrel Renfurm gaf in zijn toespraak aan dat de opening van dit gebouw middels de goede samenwerki­ng tussen Sozavo, de Surinaamse Postspaarb­ank en het Staatsziek­enfonds tot stand is gekomen. De directeur zei over de verhuizing van deze unit, dat het specifiek gaat om de verbeterin­g van de huisvestin­g van het personeel. MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname