Times of Suriname

Eén debutant bij Belgische selectie

-

VOETBAL - Roberto Martínez heeft de selectie van de nationale ploeg van België voor de oefenwedst­rijd tegen Nederland en het WKkwalific­atieduel met Estland bekendgema­akt. Thomas Foket, Luis Pedro Cavanda en Youri Tielemans zijn de meest opvallende namen in de selectie van De Rode Duivels. “Foket heeft tegen Shakhtar Donetsk nog indruk op me gemaakt”, zei Martínez over de 22-jarige rechtsback van AA Gent. “In de competitie haalde hij nog niet zijn beste niveau, maar ondertusse­n heeft hij voldoende ervaring voor een plaats bij de nationale ploeg. Bovendien kennen we hem goed van bij de beloften. Cavanda speelt in een veeleisend­e competitie. Hij kan nuttig zijn voor ons omdat hij zowel op links als rechts uit de voeten kan.” “Tielemans heeft zijn kans vorige keer met twee handen gegrepen. In een groep met zoveel talent moet je soms geduldig zijn. Dat heeft hij vorige keer gedaan en sindsdien toont hij veel maturiteit bij zijn club. Ik heb hem echt zien groeien de laatste weken”, zo werd de keuzeheer geciteerd door Sporza. AS Roma-middenveld­er Radja Nainggolan en Zenit Sint-Petersburg-verdediger Nicolas Lombaerts hoeven zich van Martínez niet te melden.

“Ik heb met Nainggolan gesproken. Hij was de eerste die deze beslissing te horen heeft gekregen. Hij zal opnieuw moeten vechten voor zijn plaats, maar zijn rol is zeker niet uitgespeel­d. Ook Lombaerts maakt zeker nog deel uit van mijn plannen. Ik weet wat hij ons bijbrengt, maar deze keer heb ik met Jan Vertonghen, Vincent Kompany en Laurent Ciman genoeg ervaring achterin. Het is dus een goed moment om jonge spelers een kans te geven.”

De volledige selectie:

Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Matz Sels (Newcastle United).

Luis Cavanda (Galatasara­y), Laurent Ciman (Montral Impact), Thomas Foket (AA Gent), Christian Kabasele (Watford), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Meunier (Paris SaintGerma­in), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

Kevin De Bruyne (Manchester City), Steven Defour (Burnley), Mousa Dembélé (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Youri Tielemans (Anderlecht), Axel Witsel (Zenit SintPeters­burg).

Michy Batshuayi, Eden Hazard (Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengla­dbach), Romelu Lukaku, Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli) en Divock Origi (Liverpool).

(Goal)

Middenveld:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname