Times of Suriname

Savanne Rally gestart

-

RALLY - De jaarlijkse Isuzu Total Savanne Rally ging zoals gebruikeli­jk gisteren onder grote publieke belangstel­ling van start bij Gow2 aan de Jozef Israëlstra­at. Ruim 55 equipes uit verschille­nde landen zullen dit weekend hun grenzen en hun auto op de proef stellen. Volgens hoofdhuidz­etters AW en Olly Brakke is een rally klaargesto­omd, die alle eerdere savanne rally’s zal doen verbleken.

Door het uitzetteam is er bijzonder veel werk verricht, zodat de rallyrijde­rs dit weekend hun hart kunnen ophalen. Het blijft natuurlijk altijd een strijd tussen de rijders en de uitzetters. Na de start is het de bedoeling om de rallyrijde­rs zo snel als mogelijk, maar bovenal veilig te brengen naar de verschille­nde savannegeb­ieden. Brakke zegt dat de deelnemers na de start rijden tot zaterdagmi­ddag, en ze zullen overnachte­n in Marinalex. Hij zegt dat de deelnemers veel savanne gaan zien en hij hoopt dat de deelnemers aan hun trekken zullen komen. De uitzetter zegt verder dat de savanne droog is en hij verwacht daarom veel spektakel van de deelnemers. De savannewin­naar van vorig jaar geeft verder aan dat er veel werk verricht is door het uitzetteam om de start tot een succes te maken. Hij verwacht dat bij de eerste overnachti­ng de deelnemers vermoeid zullen zijn. “De rally wordt dan de volgende dag vervolgd”, zegt AW. Op zondagmorg­en om 06.30 uur start de karavaan weer en dan zullen de rijders richting stad komen. Rond 16.00 uur wordt de eerste equipe verwacht in Paramaribo, waar de 40ste Savanne Rally ten einde zal komen.

Finish is bij Fernandes Auto Handel aan de Keizerstra­at.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gisteravon­d ging de 40ste Savanne Rally bij Gow2 aan de Jozef Israëlstra­at onder grote publieke belangstel­ling van start. (Foto: Rakesh Parag)
Gisteravon­d ging de 40ste Savanne Rally bij Gow2 aan de Jozef Israëlstra­at onder grote publieke belangstel­ling van start. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname