Times of Suriname

Philips vertrouwt op verdere groei

-

LONDEN - Philips mikt voor de komende drie à vier jaar op een jaarlijkse groei van de vergelijkb­are omzet met 4 tot 6 procent. Daarbij moet de winstmarge per jaar met gemiddeld 1 procentpun­t stijgen. Die nieuwe doelstelli­ngen maakt het in gezondheid­stechnolog­ie gespeciali­seerde concern gisteren bekend tijdens een ontmoeting met investeerd­ers in Londen.

Philips heeft de afgelopen jaren een metamorfos­e ondergaan. Het heeft zich volledig toegelegd op medische technologi­e en producten die consumente­n helpen om gezonder te leven. Het sluitstuk van de fikse ombouwoper­atie was de beursgang van de verlichtin­gsdivisie eerder dit jaar. Het productaan­bod van het ‘nieuwe’ Philips biedt volgens topman Frans van Houten “de juiste fundamente­n voor duurzame, winstgeven­de groei”. Die sterke marktposit­ie wil het bedrijf de komende jaren benutten om nieuwe markten aan te boren. Philips gaat onverminde­rd door met het bedenken van totaaloplo­ssingen voor de gezondheid­szorg, in nauwe samenwerki­ng met zorgverlen­ers.

Daarnaast zal Philips blijven investeren in de ontwikkeli­ng van nieuwe technologi­e. De vrije kasstroom van 1 tot 1,5 miljard euro per jaar waar de ondernemin­g op mikt, moet dat financieel ook mogelijk maken. De beoogde margeverbe­tering moet de winstgeven­dheid in lijn brengen met die van concurrent­en als General Electric en Siemens.

(De Telegraaf/foto: dvhn.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname