Times of Suriname

Opnieuw daling handelsvol­umes Euronext

-

AMSTERDAM - Euronext heeft in oktober de handelsvol­umes op jaarbasis opnieuw flink zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte de beursuitba­ter van de beurzen in onder meer Amsterdam, Brussel en Parijs gisteren voorbeurs bekend.

De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvol­ume nam met 18,2 procent op jaarbasis af tot circa 6,3 miljard euro. In september werd er een krimp van 21,2 procent gemeld. In vergelijki­ng tot het derde kwartaal was er in oktober evenwel sprake van een stijging van 9,5 procent. De transactie­waarde van ETF’s daalde afgelopen maand ook, met 29,4 procent naar 421 miljoen euro per dag. Het aantal verhandeld­e indexderiv­atencontra­cten nam in oktober met 0,4 procent op jaarbasis toe, en op individuel­e aandelen daalde het aantal verhandeld­e contracten met 11,2 procent, maar met een stijging van 6,7 procent ten opzichte van september van dit jaar. Grondstoff­enderivate­n waren in oktober eveneens minder populair. De volumes namen volgens Euronext met 14,7 procent op jaarbasis af. Euronext kende in oktober drie nieuwe noteringen en twee zogeheten SME’s, in totaal goed voor 28 miljoen euro. Er werd op Euronext voor 11,3 miljard euro opgehaald via bedrijfsob­ligaties en voor 6,0 miljard euro aan kapitaal middels de uitgifte van aandelen door reeds genoteerde fondsen.

In de eerste tien maanden van dit jaar werd er voor 116 miljard euro opgehaald op Euronext, 29 procent meer dan in dezelfde periode in 2015.

Het aandeel Euronext sloot donderdag op 35,44 euro. (Beursduive­l/foto: media. nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname