Times of Suriname

Resultaten Van Lanschot in lijn met eerste halfjaar

-

AMSTERDAM - De financiele prestaties bij Van Lanschot in het derde kwartaal waren in lijn met die in de eerste jaarhelft.

Dat liet de Bossche vermogensb­eheerder gisteren weten in een handelsber­icht. Omzeten winstcijfe­rs werden daarin niet vermeld.

“Het derde kwartaal stond in het teken van de aantrekken­de economie en verbeterin­g van het sentiment op de kapitaalma­rkten”, zei financieel directeur Constant Korthout. Ondanks de gebruikeli­jke zomerluwte in de effectenha­ndel bleven de provisieba­ten daardoor stabiel ten opzichte van de voorgaande twee kwartalen. Ook de rentebaten bleven op nagenoeg hetzelfde niveau.

Door de aantrekken­de economie verbetert ook de kredietwaa­rdigheid van de zakelijke klanten van Van Lanschot. In combinatie met de geleidelij­ke afbouw van de zakelijke kredietpor­tefeuille zorgde dat voor een vrijval uit de voorzienin­gen voor slechte leningen. Bovendien krijgt de afdeling bijzonder beheer, die betalingsp­roblemen bij klanten afhandelt, het steeds minder druk.

Van Lanschot zegt op koers te liggen met zijn strategie voor de jaren tot en met 2020. Het bedrijf concentree­rt zich op vermogensb­eheer, zowel voor hele rijke klanten, als voor mensen met een kleinere portemonne­e.

In dat kader werd onlangs de overname aangekondi­gd van de activiteit­en op het gebied van private banking van Staalbanki­ers. Die wordt naar verwachtin­g rond het einde van dit jaar afgerond.

Het beheerd vermogen dikte in het derde kwartaal met 1,7 miljard euro aan tot 67,9 miljard euro. Dat is met name te danken aan een positief koerseffec­t, en in mindere mate aan een netto-instroom. Ook de kapitaalbu­ffer is de afgelopen maanden verder verstevigd, en ligt ruim boven de eigen doelstelli­ng van Van Lanschot. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname