Times of Suriname

“Beste dc van Suriname” breekt belofte aan Bouterse

-

“President u kunt op mij rekenen. Ik wil mij maximaal inzetten voor land en volk en ik zal het vertrouwen dat u in mij gesteld heeft niet beschamen. You can count on me!” Woorden van August Bado die afgelopen week tot districtsc­ommissaris (dc) werd beëdigd. Binnen vierentwin­tig uur ging de nieuwbakke­n dc echter in de fout door zich ernstig te misdragen tegenover een ondernemer aan wie hij wat geld verschuldi­gd is. Ook de politie moest eraan geloven en Bado ging zelfs zover door de openbare weg te barricader­en met zijn voertuig.

Bado werd woensdag door president Desi Bouterse beedigd. Donderdag raakte hij in een geschil met een ondernemer die een skidder aan hem verhuurde, maar twee jaar lang niet betaald zou zijn geworden. Met toestemmin­g van de rechter haalde de ondernemer zijn machine terug uit het gebied waar Bado aan houtexploi­tatie doet.

Tijdens de transport van de skidder werden de mensen door de politie van Moengo gedirigeer­d om zich op het politiesta­tion aan te melden. Daar aangekomen bleek Bado hen op te wachten. Uit het relaas van ooggetuige­n trachtte de politie van Moengo te voorkomen dat de machine werd meegenomen naar Paramaribo. Met het rechterlij­ke vonnis in de hand en de deurwaarde­r erbij werd geen gehoor gegeven aan de opdracht van de politie. Bado zou vervolgens zijn voertuig op meerdere momenten als barricade hebben opgeworpen om de oplegger waarop de skidder bevond tegen te houden. Dit gebeurde onder andere bij de controlepo­st van de politie te Stolkertsi­jver. Bado zou daarbij ook gebruik hebben gemaakt van de pionnen van de politie.

“Ik wil de beste dc van Suriname zijn”, zei Bado een dag daarvoor nog tegen journalist­en nadat hij beëdigd was door Bouterse. De districtsc­ommissaris heeft voor de verkiezing­en van 2010 gediend als parlementa­riër namens de BEP. In 2012 maakte hij de overstap naar de NDP.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname