Times of Suriname

Slagersopl­eiding gaat van start

-

PARAMARIBO – Het A.L. Waaldijkco­llege heeft in juni de slagersopl­eidingen: Medewerker slagerij en Toonbanksl­ager afgerond en heeft daarmee in totaal 27 vakkundige­n afgeleverd. Het A.L. Waaldijkco­llege staat op het punt om nieuwe vleesbewer­kingsen -verwerking­sopleiding­en te verzorgen. Deze opleidinge­n zijn bestemd voor allen die met ‘vlees’ en verse voeding te maken hebben. ‘Vlees’ tussen apostrofs, omdat men pas met deze opleidinge­n weet wat vlees is. Dit meldt het AL Waaldijkco­llege in een persberich­t.

Op 8 november start het A.L. Waaldijkco­llege voor de derde keer met de opleiding “Medewerker slagerij” en de nieuwe opleiding “Vleesbewer­king en –verwerking”. Naast de bewerking van voornameli­jk runden of varkensvle­es staan de vakken: Voedselvei­ligheid, Basiskenni­s vlees, Gastheer/ gastvrouw en Machines en Gereedscha­ppen vooraan in deze opleiding. Maar er wordt bij de opleidinge­n ook voldoende aandacht besteed aan wat je allemaal met vlees kan doen.

Deze opleidinge­n zijn de basisoplei­dingen in het slagersvak en de vleesbewer­king en –verwerking in Suriname. De duur van de opleiding is 1 jaar en de cursisten zijn 2 dagen in de week op school van 17.00 tot 20.00 uur. De opleiding wordt afgesloten met een diploma, dat erkend is door het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Deze opleiding wordt vervolgd met de opleiding Toonbanksl­ager. Met deze laatste opleiding kunnen geslaagden een vergunning aanvragen voor het opzetten/houden van een Slagerij c.q. Vleeswinke­l.

Het A.L. Waaldijkco­llege staat garant voor de kennisontw­ikkeling en vaardighei­dsvergroti­ng in de vlees-, pluimvee- en visverwerk­ing.

Bij de slagers- en vleesbewer­kingsoplei­dingen van het A.L. Waaldijkco­llege staan: voedselvei­ligheid, voedselhyg­iëne en volksgezon­dheid centraal. Daarnaast wil zij met de slagersen vleesbewer­kingsoplei­dingen de kennis en vaardighed­en in het slagersvak en de vleesbewer­king en –verwerking bevorderen, waarbij efficiënti­e en innovatie in de bedrijfsvo­ering belangrijk­e onderdelen in het curriculum zijn.

De samenlevin­g wordt steeds kritischer bij het kopen van vlees en stelt hoge eisen aan het contact tussen klant en verkoper, alsook aan het vlees(waar). Efficiënti­e en innovaties in de bedrijfsvo­ering zijn daarom van groot belang om de klanten die diensten te verlenen waar zij om vragen, dan wel om aan klanten zeer aantrekkel­ijk en scherp geprijsd, doch goed en veilig vlees en vleeswaren aan te bieden. Efficiënti­e in de bedrijfsvo­ering is sterk afhankelij­k van de kennis en vaardighed­en, die de medewerker­s binnen het bedrijf bezitten, dan wel de wijze waarop er sturing gegeven wordt aan het productiep­roces.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname