Times of Suriname

Chelsea sloopt zwalkend Everton

-

VOETBAL - Chelsea heeft eenvoudig afgerekend met een zwalkend Everton. De ploeg van Ronald Koeman zat geen moment in de wedstrijd en werd met 5-0 van de mat geveegd. Stiekem zal de coach van Everton de afgelopen dagen gedroomd hebben van een stunt in Londen, maar vanaf het begin werd het duidelijk dat dat er niet in zat. The Blues trokken direct het overwicht naar zich toe en dat betaalde zich na negentien minuten uit toen Eden Hazard de eerste grote kans voor zijn ploeg verzilverd­e. Marcos Alonso verdubbeld­e de voorsprong twee minuten later door de bal van dichtbij door de benen van Everton-doelman Maarten Stekelenbu­rg te schieten. Bij beide doelpunten zag de Oranje internatio­nal er niet goed uit.

Het leed werd met de minuut groter voor the Toffees en Koeman besloot na een halfuur in te grijpen door Kevin Mirallas te brengen voor de ongelukkig spelende Bryan Oviedo. Veel hielp deze wissel niet, want het waren wederom de gastheren die mochten juichen. Diego Costa kon uit een hoekschop gemakkelij­k raak schieten en vlak voor rust had de Spanjaard zijn tweede kunnen maken, maar deze keer zag hij zijn inzet naast het doel van Stekelenbu­rg terechtkom­en.

Na de onderbreki­ng was het wederom de Londense club die het spel bepaalde; het leek of de bezoekers de handdoek in de ring hadden gegooid na de desastreus verlopen eerste helft. Hazard scoorde zijn tweede van de avond na een vloeiende combinatie met Pedro en een paar minuten later waren de rollen omgedraaid toen de Belg met een breedtepas­s de Spaanse buitenspel­er bediende (5-0). Ondanks dat Chelsea het gaspedaal minder hard intrapte, kreeg het nog een aantal goede kansen. Het was Stekelenbu­rg die nóg erger voorkwam voor zijn aangeslage­n elftal. (VZ)

??  ?? Diego Costa van Chelsea schiet de bal. (Foto:VZ)
Diego Costa van Chelsea schiet de bal. (Foto:VZ)