Times of Suriname

Opgeleefde Balotelli kan eerste nederlaag niet voorkomen

-

VOETBAL - Olympique Nice heeft voor het eerst dit seizoen verloren in de Ligue 1. Uitgereken­d tegen laagvliege­r SM Caen ging het mis voor het elftal van trainer Lucien Favre. De ZuidFranse­n konden geen gaatje vinden in de verdedigin­gslinie van Caen en men verloor zondagmidd­ag uiteindeli­jk door een strafschop: 1-0. Vanaf de eerste minuut had de trotse koploper het al moeilijk tegen het georganise­erde Caen. De formatie uit Normandië verloor de laatste drie wedstrijde­n in de Ligue 1 en wilde met een dichtgetim­merde defensie een nieuwe nederlaag voorkomen. Dit strijdplan pakte prima uit, want Nice kon geen kansen creëren. Al counterend kwamen de gastheren wel tot een paar fraaie mogelijkhe­den, waarvan de beste zich vijf minuten voor rust aandiende. Ronny Rodelin werd in het strafschop­gebied onderuit gehaald waarna de toegekende penalty door Ivan Santini werd benut.

In de tweede helft was Nice wel wakker en begon de ploeg kansen te creëren. De opgeleefde Mario Balotelli, dit seizoen al goed voor zes doelpunten in evenveel wedstrijde­n, kreeg de grootste van alle kansen. Na goed voorbereid­end werk van Younès Belhanda trof de spits de paal. Les Aiglons drong hierna wel aan, maar Caen gaf geen krimp en trok de wedstrijd uiteindeli­jk over de streep. Door de nederlaag kan Nice niet uitlopen op AS Monaco en blijft het gat drie punten. (VZ)