Times of Suriname

Arsenal speelt gelijk

-

VOETBAL - De Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Londense ploeg leidde halverwege in een bij tijd en wijle onvriendel­ijk duel met Tottenham met 1-0. Tottenham-verdediger Kevin Wimmer kopte in het Emirates Stadium in eigen doel na een vrije trap van Mesut Özil. Vroeg in de tweede helft benutte Harry Kane een strafschop voor Tottenham: 1-1. De voorsprong van Arsenal bij rust was verdiend. De thuisploeg was in de fase voor de openingstr­effer al enkele malen gevaarlijk, met als hoogtepunt een schot van Theo Walcott op de paal. De 1-0 viel toen de Oostenrijk­se verdediger Wimmer bij een vrije trap van Özil de bal achter zijn eigen doelman Hugo Lloris kopte. Dat er bij de vrije trap enkele spelers van Arsenal buitenspel stonden, werd door arbiter Mark Clattenbur­g niet gezien.

De van een enkelbless­ure herstelde Kane was in de eerste helft namens Tottenham het dichtst bij een treffer. Zijn kopbal ging rakelings naast. Kort na rust tekende Kane voor de gelijkmake­r. Nadat Laurent Koscielny een overtredin­g beging op Moussa Dembélé, kregen de Spurs een strafschop. Kane schoot de bal recht door het midden en zag doelman Petr Cech een hoek kiezen (1-1). Kort na de gelijkmake­r liet Christian Eriksen een flinke kans op de 1-2 onbenut. De ex-Ajacied zag zijn harde inzet gekeerd worden door Cech. De Deense spelmaker raakte in de slotfase ook nog de paal. Zijn indraaiend­e vrije trap werd door enkele spelers gemist. Doelman Cech stond op het verkeerde been en zag tot zijn opluchting de bal op het alumnium belanden. (Nos)