Times of Suriname

Strafschop­pen helpen Real Sociedad aan knappe overwinnin­g

-

VOETBAL - Real Sociedad heeft Atlético Madrid een pijnlijke nederlaag aangesmeer­d. De Basken speelden een sterke wedstrijd tegen de Madrilenen, die behoudens een bal op de paal van Kévin Gameiro maar weinig uitgespeel­de kansen wisten te creeren. Via twee strafschop­pen hield de thuisploeg de drie punten in het eigen Estadio Anoeta (2-0).

De eerste helft was het aanzien meer dan waard in San Sebastián. De beide ploegen legden een hoog tempo aan de dag en dat resulteerd­e in kansen voor beide doelen. Zo zag Xabi Prieto namens de thuisploeg zijn mislukte crosspass maar net weggetikt worden door Jan Oblak, die ook een antwoord had op een knap schot van Carlos Vela. Na dertig minuten spelen kreeg Gameiro de grootste kans van de eerste helft; de Franse spits van Atlético ontdeed zich knap van enkele verdediger­s, maar zag zijn inzet uiteenspat­ten op de paal. Omdat Oblak even later weer geweldig redde op een poging van Vela, gingen de teams rusten met een 0-0 tussenstan­d, In de tweede helft was de eerste grote kans voor Yannick Ferreira Carrasco, maar de Belg kon de fraaie counter van Atlético niet belonen met de 1-0.

De misser van de vleugelspi­ts bleek een dure te zijn, want enkele minuten later was het Sociedad die de voorsprong greep. Gabi werkte in het strafschop­gebied Yuri Berchiche naar beneden en de toegekende penalty werd benut door Vela. Diezelfde Vela werd een kwartier voor tijd onderuit gehaald, waarna er wederom een strafschop volgde. William José bleef rustig en maakte er 2-0 van. De bezoekers drongen in het laatste kwartier wel aan, maar men waren niet bij machte de spanning terug te brengen. Antoine Griezmann en Carrasco kregen nog wel twee mogelijkhe­den, maar Gerónimo Rulli redde bekwaam. (VZ)

??  ?? Saul van Atlético Madrid doet alles om de schot te blokkeren. (Foto:VZ)
Saul van Atlético Madrid doet alles om de schot te blokkeren. (Foto:VZ)