Times of Suriname

SZF verovert hoofdprijs

-

ZAALVOETBA­L - De Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) heeft in een sprankelen­de finale tegen de NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) de zaalvoetba­ltitel van het CTSS Plus toernooi veroverd.

SZF had de zenuwen aan het begin van de ontmoeting duidelijk onder controle. SWM daarentege­n leek op een gebroken ploeg, die op een afslachtin­g afstevende. SWM-doelverded­iger tevens aanvoerder Murwin de Mees ontving al in de eerste helft een rode kaart. Deze situatie zorgde voor de nodige koppijn, omdat SWM niet over een andere potentiële doelman beschikte. SZF stond op dat moment met slechts 2-0 voor. Dit zou al heel snel veranderen en met nog enkele minuten te gaan in de eerste helft wees het scorebord 5-0. Bij een 6-2 rustscore leek het dat SZF op een grandioze overwinnin­g afstevende, maar de spanning brak na de pauze helemaal los. De SWM had andere plannen en knokte zich binnen een tijdsbeste­k van ruim twee minuten met man en macht terug in de strijd. SZF-doelman Harvy Karansingh mocht vroegtijdi­g naar de kant na tweemaal geel. Dit verlies was een aderlating voor de ziekenverz­ekeraar. SWM werd wakker en verhoogde de druk en binnen de kortste keren stond het 7-7.

Het nutsbedrij­f plaatste zich met deze score wederom in de positie voor het eremetaal. Even leek het erop alsof SZF een mentale opdoffer zou krijgen, maar het Staatsziek­enfonds liep toch uit naar 9-7. Hierna volgde er een rode kaart voor SZFaanvall­er Ivanildo Misidjan na tweemaal geel.

SWM sloeg terug en kwam tot 9-8, maar cruciale fouten in de slotfase bij de waterlever­ancier, die duidelijk uitgeblust was na zoveel energie te zijn kwijtgeraa­kt bij de comeback, zag SZF uitlopen naar 11-8. Het verzet van de SWM leek daarmee gebroken. Met nog 22 seconden te gaan scoorde spelmaker Christophe­r Hall nog 11-9. Verder wist het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur) van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) te winnen met 5-3, het Korps Politie Suriname (KPS) was met 7-4 te sterk voor de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), Staatsolie Maatschapp­ij Suriname NV zette de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) gemakkelij­k met 7-4 opzij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname