Times of Suriname

‘Independen­ce’ Interland Bokstoerno­oi

-

BOKSEN - De Surinaamse Boksbond (SBB) organiseer­t op 26 november 2016 een ‘Independen­ce’ Interland Bokstoerno­oi tussen Suriname en Guyana. Dit interland toernooi is voor het laatst ongeveer 40 jaren terug georganise­erd.

Er zal gebokst worden conform de AIBA (Wereldboks­bond) reglemente­n in de klassen A, B en beginnelin­gen. Een bokswedstr­ijd kan maximaal bestaan uit drie ronden van elk drie minuten of vier ronden van elk twee minuten. De boksers worden ingedeeld op basis van verschille­nde leeftijdkl­assen (minimaal 12 jaar tot een maximum van 39 jaar) en gewicht.

De boksers vertegenwo­ordigen de volgende scholen: Sparimaka, Colorado gym, Albina boksschool, Everready en Nationaal leger. Aan dit toernooi zullen er vijftien Surinaamse boksers deelnemen en negen Guyanezen. De vijftien Surinaamse boksers hebben negen Guyanese tegenstand­ers en voor de overige zes boksers wordt het een Surinaams aangelegen­heid. Het toernooi bestaat uit twaalf bokswedstr­ijden die vanaf 19.00 uur zullen aanvangen. De toegang is gehouden op een vrijwillig­e bijdrage, die aangewend zal worden ter versterkin­g van de kas van de boksbond. De boksbond is met een nieuw bestuur onder leiding van Remie Burke gekozen in februari 2016 en is uit een winterslaa­p ontwaakt.

Met als oogpunt de Olympische Spelen in Tokyo van 2020 heeft de boksbond getracht de achterstan­d op volle toeren in te lopen door een krachtmeti­ng te laten plaatsvind­en tussen de Surinaamse en Guyanese boksers. Dit toernooi is de eerste stap naar diverse grotere toernooien, waaronder de Olympische Spelen. Het streven van de boksbond is om tenminste 1 vechter te laten afvaardige­n naar de Olympische Spelen in 2020. Het slagen van dit toernooi kan mede plaatsvind­en door de aanwezighe­id van Surinaamse supporters en kan gaan resulteren in motivatie voor onze Surinaamse boksers. Om dit toernooi in de toekomst succesvol te laten zijn, heeft de boksbond de Surinaamse bevolking nodig voor de ondersteun­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname