Times of Suriname

Wisse treft Eckhart tijdens grote Enfusion 43

-

THAIBOKS - Wereldkamp­ioen en IRO-belt houder Donovan Wisse zal het op 20 november 2016 tijdens de grote Enfusion 43 in MartiniPla­za Groningen, Nederland opnemen tegen de Indonesisc­he Sergio Eckhart. De Surinamer maakt hiermee zijn intrede in de A-klasse.

Wisse wist op zaterdag 22 oktober 2016 tijdens ‘Fighters Glory’ in Drachten, Nederlands - Europees kampioen Robin Ciric door middel van knock-out in de derde ronde te verslaan. Na pakweg vier weken wordt het dus wederom hard knokken voor Wisse in deze 82kg A-klasse wedstrijd van drie rondes van drie minuten.

“Het is voor mij een eer om in een gala van Enfusion te mogen vechten. In Nederland is Enfusion groot en is het een organisati­e waartegen men naar opkijkt. Het is namelijk ook een evenement waar veel opkomende jonge vechters de kans krijgen om uit te komen”, aldus Wisse. Hij zei verder zijn tegenstand­er slechts van beelden te kennen en dat dit gevecht geen titel zal opleveren. Of dit gevecht niet te snel is gepland voor Wisse gaf de kickbokser als antwoord; “Nee zeker niet. Ik vind het juist leuk om elke maand te vechten, omdat ik dan gewoon veel ervaring kan opdoen en ik houd er gewoon van. Mijn doel is om de beste te worden in mijn gewichtskl­asse”, zei Wisse. Volgens Wisse is de grote man hierachter wederom Etien Thezalus van Killa’s Cardio Boxing.

“Mijn voorbereid­ingen zijn heel goed. Ik train strak onder leiding van mijn coach Jervin Watson, ook bij Brothers Gym, Simson Gym NL. Ik geef tijdens mijn trainingen en wedstrijde­n alles wat ik heb”, aldus Donovan. In december 2016 zal Wisse in Suriname een kraker afwerken tegen Joshua Karsters, terwijl Ryan Wisse, indien hersteld van zijn blessure, het zal opnemen tegen Anwar ‘The Exorcist’ Karsters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname