Times of Suriname

IMT overklast Transvaal

-

VOETBAL - Inter Moengo Tapoe (IMT), de huidige kampioen van Suriname, heeft zaterdagmi­ddag Transvaal, de huidige semikampio­en, overklast in de eerste speelronde van de topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De Moengoneze­n waren op alle fronten beter dan de bezoekers en wisten voor eigen publiek, in het Ronny Brunswijks­tadion, met 3-0 te winnen.

De wedstrijd begon op een hoog tempo, waarbij Transvaal probeerde IMT onder druk te zetten op zijn speelhelft. Dit kwam de bezoekers duur te staan, omdat in de negende minuut IMT op een 1-0 voorsprong kwam via een snelle counter. Ives Vlijter werd weggestuur­d vanaf de linkerkant. Hij passeerde zijn verdediger en verschalkt­e de doelman met zijn inzet. Even later kreeg Romeo Kastiel van IMT een droomkans om zijn team op een 2-0 voorsprong te brengen, maar oog in oog met de doelman schoot hij naast. Transvaal had het moeilijk om in het spel te komen, omdat IMT met zijn fysiek spel het middenveld domineerde. In de tweede helft probeerde Transvaal het met de lange ballen, maar ook dit spelsystee­m lukte niet. Het combinatie­spel van de twee Transvaal aanvallers, Sorencio Juliaans en Alessandro Ferreira, kwam ook niet van pas. IMT zou het middenveld domineren, maar verzuimde de wedstrijd al vroeg op slot te doen. Halverwege de tweede helft werd aanvaller Stefano Rijssel binnengebr­acht bij IMT door trainer Andy Atmodimedj­o. Hij speelde een belangrijk­e rol in dit duel. In de 61ste minuut kreeg Transvaal een gevaarlijk­e vrije trap. Deze werd gemakkelij­k weg verdedigd door de Moengoneze­n, maar het leder belandde bij Rijssel, die te snel was voor zijn tegenstand­ers. Hij kwam alleen te staan voor de doelman van Transvaal, maar legde de bal keurig voor Galgyto Talea, die gemakkelij­k binnen kon schieten: 2-0. Bij de derde treffer, die in de 68ste minuut gemaakt werd, was Rijssel ook de aangever. Sergino Eduard combineerd­e met Rijssel en wist de 3-0 te maken voor IMT. Hierna was de strijd al gestreden en de huidige kampioen wist overtuigen­d zijn eerste wedstrijd van de competitie te winnen.